PPMT: „Propunem UDMR formarea unei coaliţii, cu Laszlo Tokes cap de lista la europarlamentare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Laszlo Tokes, alături de liderul PPMT,
Europarlamentarul Laszlo Tokes, alături de liderul PPMT,

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) propune UDMR constituirea unei coaliţii pentru participarea cu o listă comună la alegerile europarlamentare, care să îl aibă pe primul loc pe actualul europarlamentar Laszlo Tokes.

„Un scenariu optim dorit de noi, pornind de la ideea că în PE, dacă nu prezentăm poziţii comune privind scopurile comune strategice, atunci nu vom fi înţeleşi, este că se impune o colaborare maghiară-maghiară şi, de aceea, propunem UDMR şi PCM formarea unei coaliţii a partidelor politice maghiare din România. Propunem ca actualul eurodeputat Tokes Laszlo să fie capul de listă al coaliţiei maghiare şi vom încerca convingem celelalte partide maghiare să accepte coaliţia şi o listă comună condusă de Tokes“, a declarat Toro Tibor.

Liderul PPMT consideră că Tokes reprezintă foarte bine interesele maghiarilor în Parlamentul European. „Noi îl sprijinim pe Tokes, care este un simbol al maghiarilor, şi credem că trebuie să îşi continue activitatea în PE, fiind un om folositor pentru interesele comunităţii maghiare, pentru naţiunea maghiară şi chiar pentru România“, a mai spus Toro.

Întrebat cum comentează informaţiile privind posibilitatea ca Tokes să candideze la PE pe listele Fidesz, partid aflat la guvernare în Ungaria, liderul PPMT a afirmat că nu există nicio poziţie oficială legată de acest subiect.

„Sunt în contact cu liderii Fidesz, acest subiect este unul de dezbatere în rândul liderilor acestui partid, ca o posibilitate, dar nu există o poziţie oficială nici din partea Fidesz, nici a lui Tokes“, a menţionat Toro T. Tibor.

„Cu PPMT nu avem ce discuta“

Europarlamentarul Laszlo Tokes nu va figura pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare din 2014, potrivit secretarului general al Uniunii, Kovacs Peter. “Cu partidul lui Laszlo Tokes (n.r.: PPMT) eu nu cred că avem despre ce să discutăm. UDMR va avea listă la aceste alegeri, deci, dacă găsim un punct de colaborare, desigur numai despre lista UDMR putem să discutăm şi, conform legii, fiecare persoană care apare pe lista noastră trebuie să fie obligatoriu membru UDMR”, a declarat Kovacs.

Europarlamentarul Lazslo Tokes va candida  la euroalegerile din primăvara anului viitor de pe listele formaţiunii maghiare FIDESZ, partid politic condus de premierul Ungariei Viktor Orban, conform unor surse politice. Tokes nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite