Politică

articolul anterior articolul urmator

Prea târziu, domnule preşedinte Iohannis! Câţi morţi aveţi pe conştiinţă?

20
20 Oct 2021 08:49:41
Ştefan Vlaston

„Statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”. „Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum”. Şi cine a fost şi este şeful statului eşuat? Cine trebuia să asigure acţiunile concrete ale autorităţilor? Klaus Iohannis, şeful statului!

Medicul Octavian Jurma: În următoarele două săptămâni se vor infecta un milion de români, şi vor muri 10.000 de oameni!

Cum am ajuns aici

Preşedintele şi „autorităţile” statului, conduse de Florin Cîţu au ignorat toată vara avertismentele specialiştilor, declarând superiori că „noi am învins pandemia”. A urmat o eliminare totală a restricţiilor, astfel încât la mare, la munte, la petreceri, oamenii se înghesuiau unii în alţii fără nicio precauţie.

Preşedintele Iohannis a avut ca principală, dacă nu singura preocupare, să scape de Orban de la conducerea PNL şi să-şi pună „sluga credincioasă”, pe Florin Cîţu, şi în fruntea partidului „meu” şi în fruntea guvernului „meu”. Şi a reuşit!

Mă număr printre cei care l-au criticat pe Florin Cîţu din primele luni la ministerul de Finanţe, considerând că nu are calităţile intelectuale şi manageriale necesare unor funcţii înalte în ierarhia statului. Domnul Iohannis, profesor ca şi mine, n-a văzut la fel. Sau a văzut, dar dorinţa de a avea o slugă credincioasă în fruntea guvernului şi a partidului „meu” a fost mai presus de realitatea constatată. Aşa că s-a „pricopsit” cu Florin Cîţu, pe care nu ştie cum să-l facă dus acum. Că nu vrea să plece, să renunţe la conducerea guvernului.

Şi „echipa câştigătoare” este la fel de vinovată. Oameni întregi la minte n-au reuşit să vadă adevărata minte a lui Florin Cîţu. Incapabil să conducă un departament dintr-o bancă, darămite o ţară!

Campania de vaccinare şi CNSU au fost la comanda lui Florin Cîţu. Care a făcut ce l-a dus mintea. Şi am ajuns abia la 34% de români vaccinaţi. Cum s-au descurcat alte ţări? Cât de greu era să căscăm bine ochii la alţii, şi să facem la fel? Aşa trebuia, dar nu cu un premier, Florin Cîţu, care se crede cel mai deştept om de stat de pe planeta asta. În condiţiile de catastrofă sanitară şi economică, Florin Cîţu n-a găsit altceva de spus decât: „creşterea economică este resimţită de toţi românii!”

Cine trebuia să se asigure de rezerve de medicamente şi paturi la ATI? Florin Cîţu. La el erau banii ţării, el i-a dirijat unde vrei şi unde nu vrei, inclusiv către primarii PNL care l-au susţinut la congres. Totul se plăteşte pe lumea asta, nu? Din ce bani se plăteşte, altă discuţie!

În momentul de faţă spitalele şi medicii sunt în colaps!

A mai făcut o gafă monumentală dl Iohannis. Pentru că miniştrii USR nu se îngrămădeau să-i „ciugulească” din palmă ideile şi proiectele, s-a hotărât, împreună cu premierul Cîţu, să-i alunge de la guvernare. Fără să-şi pună întrebarea cu ce majoritate parlamentară va mai guverna partidul „meu”.

Aşa că i-a demonizat si demisionat şi pe cei de USR, în stilul cunoscut: USeeRee…

Finalul. Nu avem acum, în plină „furtună perfectă” un guvern valid, care să stăpânească şi controleze situaţia creată, faptul că am ajuns campionii lumii la moarte. Realizează Klaus Iohannis ce greşeli monumentale a făcut? Nu ştiu!

Ce este de făcut

Preşedintele Iohannis a convocat pentru azi „autorităţile statului”, alea care n-au realizat „acţiuni concrete” pentru stăvilirea pandemiei. Conduse de Florin Cîţu. Nu ştiu la ce măsuri se gândeşte preşedintele Iohannis, dar le-a anunţat că fiind „măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”.

Sper să nu-i pună în aceeaşi oală şi pe cei vaccinaţi, şi pe cei nevaccinaţi. Dacă de la început se făcea distincţia aceasta, dincolo de protestele ce ţin de „discriminare”, aşa cum au făcut şi multe alte ţări, nu ajungeam în situaţia de azi.

Azi am putea avea un guvern valid, de sacrificiu, cu puteri depline, pe o perioadă limitată, condus de Dacian Cioloş. Un guvern care să poată stăpâni situaţia inclusiv prin OUG. Nici nu se compară personalitatea şi experienţa lui Dacian Cioloş cu aceea a lui Florin Cîţu. Şi relaţiile pe care le are la Bruxelles, de unde am putea obţine ajutor pe multe planuri.

Totul depinde de înţelepciunea parlamentarilor de a da chiar azi un guvern valid României. Nu-mi fac iluzii în privinţa asta, astfel încât vom fi în „furtună perfectă”: campionii lumii la moarte, fără guvern valid, cu iarna bătând la uşă, dar şi cu explozia preţurilor la resursele energetice. Eventual şi fără PNRR, dacă nu avem guvern valid să semneze actele.

Dacă nici contextul acesta nenorocit nu-i va face pe parlamentari să voteze azi guvernul Cioloş, înseamnă că ne merităm soarta.

Nu ştiu cu ce preţ, mai ales în vieţi omeneşti, vom ieşi din criza aceasta. Responsabilii principali pentru că am ajuns aici sunt Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. Istoria va şti să-i aşeze acolo unde le este locul!

„Fiecare popor are conducătorii pe care îi merită”!

Câţi morţi aveţi pe conştiinţă, domnule preşedinte Iohannis?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Stefan din Nord
20.10.2021, 09:12:26

Responsabilii principali pentru ca am ajuns aici nu sunt Klaus si Citu Trebuie sapat mult mai adanc sa vedem cum a ajuns un profesoras de provincie sa conduca aceasta tara timp de 7 ani in faliment Simplu Cam 66 la suta de romani, cei mai ,,destepti'' l-au votat Ei sunt VINOVATII dezastrului in care ne aflam Eu n-am votat nici Klaus ,nici PNL ,nimic Dar sunt victima colaterala a celor ce au adus aceste catastrofe la guvernarea tarii .

-13 (21 voturi)
kh
20.10.2021, 09:43:05

..."Greselile politicianului sunt crime, caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se impiedica dezvoltarea unei tari intregi si se impiedica, pentru zeci de ani inainte viitorul ei" Mihai Eminescu.

+14 (14 voturi)
Ion Tamis
20.10.2021, 10:02:20

Pentru a avea morti pe constiinta, trebuie sa ai o constiinta capabila de remuscari si autocenzura, ceea ce, realitatea o arata, nu este cazul cand vorbim de Johannis, Citzu si comandourile puciste din pnl. Din pacate, asa cum Johannis este (fost) profesor de fizica, fara a fi fizician, la fel se infatiseaza, acum, ca presedinte (intamplator) de tara, fara a fi catusi de putin om de stat.

+15 (15 voturi)
Adrian Andrei
20.10.2021, 10:06:48

"Situatia e grava, asa nu se mai poate, trebuie luate masuri IMEDIAT! Noapte buna, mai vorbim maine!"

+17 (17 voturi)
kh
20.10.2021, 10:41:14

...mai aveti IZOLETE disponibile?💨

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările