Precizările Guvernului cu privire la platforma pentru combaterea dezinformării: Respingem orice formă de cenzură, de îngrădire a liberei exprimări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat cu privire la platforma pregătită de autorităţi, pentru scanarea ştirilor false şi a dezinformărilor din mediul online, că Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări şi susţine orice iniţiativă care contribuie şi respectă nevoia de informare a publicului, în condiţiile legii.

„Într-o perioadă în care vedem circulând ştiri false şi sunt în desfăşurare activităţi de dezinformare, pentru că au fost prezentate în spaţiul public asemenea iniţiative, pot să vă spun că, în privinţa acestor iniţiative, privind combaterea dezinformării şi a ştirilor false, pot să fac următoarele precizări. Aşa cum Guvernul a repetat de fiecare dată când a fost necesar, susţine libertatea de exprimare şi la dreptul la informare corectă a cetăţenilor”, a spus Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că „orice iniţiativă care vine din zona societăţii civile, şi care are ca scop combaterea dezinformării în spaţiul public, reprezintă contribuţii, proiecte care ajută practic accesul opiniei publice la informaţii reale, în timp util”. 

„Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări şi susţine orice iniţiativă care contribuie şi respectă nevoia de informare a publicului, în condiţiile legii şi a literei şi spiritului Constituţiei României”, a mai completat Cărbunaru. 

Potrivit Global Focus Center, platforma la care lucrează şi care ar ajuta Guvernul în combaterea fake news-urilor, va furniza materialul referitor la dezinformare, dar Executivul va decide ce intră în categoria fake news şi manipulare, fără a exista vreun fel de cenzură. Cabinetul Ciucă a punctat că informaţiile primite vor fi analizate şi „eventual, valorificate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite