Predoiu îl contrazice pe Blaga: Nu îmi aparţine nominalizarea lui Marian Munteanu, nu vreau să-mi arog merite necuvenite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu l-a contrazis, miercuri, pe liderul Vasile Blaga, într-o postare pe Facebook, privind paternitatea ideii de nominalizare a lui Marian Munteanu, din partea PNL, în cursa pentru Primăria Capitalei, el arătând că nu el a venit cu această idee şi nu îşi poate aroga „merite necuvenite”, potrivit News.ro.

Predoiu îşi cere scuze, în postarea de pe Facebook, faţă de jurnalişti şi suporterii care i-au cerut, în urmă cu o zi, informaţii în timp real despre noul candidat al PNL la Primăria Bucureşti, precizând că ”pur şi simplu nu a fost timp”. 

„Încă de la începutul discuţiilor am fost de părere că un candidat din societatea civilă ar fi cel mai bun răspuns pe care PNL îl poate da Străzii nemulţumite de politic. Unii dintre colegi, copreşedintele Blaga şi o parte din ziarele de azi au fost mult prea generoşi, respectiv generoase cu mine, atunci când au spus că mi-a aparţinut propunerea Marian Munteanu. Am propus într-adevăr soluţia societăţii civile, dar nu vreau să-mi arog merite necuvenite”, a comentat Cătălin Predoiu declaraţia copreşedintelui PNL Vasile Blaga, care spusese marţi că ideea nominalizării lui Marian Munteanu candidat PNL la Primăria Capitalei a fost chiar a liderului PNL Bucureşti. 

Predoiu mai spune că „este bine că s-a găsit atât de rapid o soluţie potrivită cu cerinţa Străzii“.

„Suntem contracronometru în bătălia cu PSD. Confuzia în care a intrat PSD este deja un prim efect al acestei nominalizări. De altfel, Marian Munteanu a fost apropiat de PNL dinainte de nominalizare. Dânsul acceptase deja să facă parte din comitetul de sprijin al lui Ludovic Orban din partea societăţii civile, astfel încât trecerea la noua calitate a fost firească”, a mai precizat Predoiu. 

Liderul PNL Bucureşti anunţă că filiala va continua campania pe sectoare şi va organiza în cel mai scurt timp campania candidatului PNL Marian Munteanu.

„E important sa venim cu un program concret de soluţii pentru Bucureşti, iar în plan general să împingem jocul politic înainte pe linia democraţiei şi a euroatlanticismului, valorile care au adus în România atât bine cât s-a putut aduce după 1990”, scrie în finalul postării Predoiu. 

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că decizia PNL Bucureşti de a-l propune pe Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei a ţinut cont de faptul că bucureştenii preferă un om din societatea civilă, şi a adăugat că propunerea a venit din partea liderului organizaţiei, Cătălin Predoiu.

„Domnul Cătălin Predoiu a făcut această propunere, în această şedinţă şi a fost votată, mai puţin o abţinere”, a spus Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite