Predoiu: Nicuşor Dan deschide calea doamnei Firea către primărie şi îşi deschide lui calea către un post de viceprimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat luni că Nicuşor Dan, candidatul USB, a refuzat propunerea acestuia ca unul dintre cei doi să se retragă şi să îl susţină pe celălalt pentru că astfel îşi asigură un post de viceprimar, în cazul în care Gabriela Firea va ieşi primar.

”Propunerea a fost respinsă pentru că esenţa ei este sprijinul pe care fiecare trebuie să-l dea celuilalt dacă e în fruntea clasamentului. Ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, că este o respingere clară a unei oferte de a coagula voturile de dreapta, ceea ce înseamnă că, vând-nevrând, domnul Nicuşor Dan deschide calea doamnei Firea către primărie şi îşi deschide şi dânsului calea către un post de viceprimar”, a spus Predoiu, la România TV. 

Cătălin Predoiu susţine că inclusiv absenţa de la dezbaterea de la România TV a lui Nicuşor Dan şi a Gabrielei Firea arată că cei doi sunt pregătiţi să ajungă la o înţelegere.

”Din partea lui Nicuşor Dan vedem neseriozitate. Eu am făcut propunerea pentru a coagula nişte voturi a candidaţilor de dreapta. Acum văd deschisă calea către un tandem Gabriela Firea-Nicuşor Dan. Un vot dat lui Nicuşor Dan, îi face bine lui Nicuşor şi foarte bine Gabrielei Firea”, a comentat Predoiu.

PNL a refuzat organizarea unui sondaj comun

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunţat că a discutat cu liderii PNL privind organizarea unui sondaj care să arate care dintre candidaţii celor două partide la Primăria Generală are şanse mai mari să câştige, însă liberalii ar fi refuzat ca sondajul să fie făcut de o firmă internaţională, auditată de ambele partide, motiv pentru care USB va organiza singură sondajul.

”Am avut în această seară o întâlnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide”, a spus Nicuşor Dan.

În lipsa unui acord cu PNL, USB a decis să organizeze singură sondajul. ”În aceste condiţii, noi am decis să mergem înainte cu organizarea sondajului. Îi invităm în continuare pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică. Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele în ultimele zile de campanie. Am convingerea că ele vor arăta ceea ce am spus de la bun început: că USB este singura forţă capabilă să aducă o schimbare adevărată în felul în care se face administraţie în Bucureşti”, se arată în comunicatul de presă al lui Nicuşor Dan.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îi dă un ultimatum lui Nicuşor Dan să anunţe clar dacă acceptă să se retragă, în cazul în care sondajul de opinie care va fi realizat va arăta că se află în spatele lui, şi să îl susţină în alegeri.

”Îl rog pe domnul Nicuşor Dan să spună clar, româneşte, răspicat, cum o spun şi eu, în faţa bucureştenilor, dacă acceptă să se retragă şi să sprijine cel mai bine plasat candidat în sondaj”, a spus Predoiu.

El a menţionat că sondajul de opinie este ”partea tehnică”, iar partea politică este miezul acestei oferte făcute de PNL.

”Decizia, cu cine mergem, este cheia câştigului în faţa PSD. Să ne comprtăm ca oameni politici responsabili, să nu facem alba-neagra cu Bucureştiul, pentru că la asta se pricep cel mai bine cei de la PSD, Firea şi Pandele. Vreau să acţionăm bărbăteşte, pe faţă, cine e primul, ia tot din spate. Aştept aceleaşi cuvinte, în faţa bucureştenilor, din partea lui Nicuşor Dan, până diseară la ora 21.00. Să nu facem jocul PSD, prin ezitări şi orgolii”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Candidatul PNL a menţionat că el aşteaptă de o săptămână, de când liberalii au făcut public oferta către candidatul USB, şi ar aştepta încă un an, dar nu mai e timp.

”Eu sunt un om serios, am spus ceva, aşa rămâne, dar timpul nu mai are răbdare. Aşteptăm până la ora 21.00. Dacă nu se întâmplă ce am propus noi, mie mi se pare că aici e altceva. Şi nici nu vreau să mă gândesc acum ce ar putea fi, dar nici nu voi tăcea. Aşteptăm, deocamdată”, a menţionat Predoiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite