Predoiu: „USL este preocupată cum să-şi apere miniştrii corupi, nu de problemele economice ale ţării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că partidul aşteaptă o invitaţie oficială din partea Guvernului pentru a merge la negocieri pe teme economice. Cătălin Predoiu susţine că Guvernul este preocupat să-şi apere miniştrii corupţi, în loc să se ocupe de problemele economice grave ale ţării.

„USL este preocupat cum să-şi apere miniştrii corupi. Ne mai întrebăm cine e săptămâna viitoare din USL pentru că aşa ne-a obişnuit. Nu ai bună reputaţie, mai stai puţin şi clarifică. Îl aşteptăm pe Victor Ponta şi la jobul de la Guvern, nu doar cel de la TV. Nu se guvernează prin televizor. Nu există teleguvernare“, a afirmat Predoiu.

Predoiu a mai spus că PDL aşteapă o invitaţie oficială din partea premierului Victor Ponta de a merge la discuţii pe teme economice, nu prin intermediul televizorului, iar condiţiile în care se va desfăşura acest dialog va fi stabilit în interiorul PDL. 

„Nu dorim să intrăm în coabitare cu domnul Ponta, ci dorim să stimulăm locurile de muncă. Dialogul între Guvern şi opoziţie este normal. PDL va discuta în BPN despre aceste discuţii. Nu vrem să face poze cu domul Ponta în Guvern, vrem să salvăm afacerile“, a completat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL cataloghează invitaţia premierului drept o încercare de a distrage atenţia de la cazul miniştrilor corupţi. 

 „Ne interesează că economia este într-un blocaj. Încearcă să mute atenţia de la cazurile penale. Victor Ponta o să-şi rupă gâtul cu tot cu poporul român în spate. România trăieşte o dramă“, a mai adăugat Predoiu.  

Fostul ministrul al Justiţiei a prezentat cauzele problemelor economice cu care se confruntă România. "Politicile socialiste ale Guvernului Ponta, incoeerenţa politică, incorupţia USL şi slăbiciunea premierului care este incopetent în probleme economice sunt cauzele. Soluţiile nu pot veni decât din opoziţia de dreapta", a conchis Predoiu.  

Premierul Victor Ponta a declarat luni că poziţia USL este de a încuraja opoziţia de a veni cu propuneri pe teme economice.

„Am constatat că şi PDL a formulat nişte propuneri pe zona economică, pe care le-am tratat serios. Ori de câte ori va fi vorba despre propuneri cu caracter economic, reiterez dorinţa de dialog, nu pretindem că ştim tot. Dialogul este un lucru pe care ni-l dorim şi reprezintă o schimbare faţă de modul în care s-a făcut politică din 2009. Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice şi creşterea salariului la 1.000 de RON. Nu le respingem, dacă există măsuri concrete suntem dispuşi să discutăm pe această temă cu Predoiu, Blaga“, a afirmat premeirul într-o conferinţă de presă susţinută luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite