Premierul cere ca spitalele regionale şi pregătirea valului 5 să fie priorităţi ale Ministerului Sănătăţii. Răspunsul lui Rafila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Alexandru Rafila şi premierul Nicolae Ciucă FOTO Mediafax Foto & Inquam Photos
Ministrul Alexandru Rafila şi premierul Nicolae Ciucă FOTO Mediafax Foto & Inquam Photos

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că subiectul celor trei spitale regionale trebuie să reprezinte un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii. Alexandru Rafila a afirmat că pentru spitalul regional de la Iaşi s-a semnat contratul pentru proiectare, şi speră ca şi pentru cele de la Cluj şi Craiova să se semneze contractele luna viitoare.

„Am avut o discuţie cu dl Rafila şi de asemenea, legat de acest subiect, cred că este important să aducem în dezbatere şi stadiul în care ne găsim cu proiectele celor trei spitale regionale”, a spus Ciucă în şedinţa Executivului. 

Premierul Nicolae Ciucă a spus că ar dori ca subiectul celor trei spitale să reprezinte un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii. „Este de asemenea foarte important tot ceea ce înseamnă pregătirea întregului ansamblu de servicii medicale oferte populaţiei, este nevoie să identificăm de acum ceea ce avem nevoie pentru valul 5, să demarăm toate elementele de contract, asigurarea medicamentelor şi serviciilor medicale în ATI şi dacă există posibilitatea, şi trebuie să existe, să îmbunătăţim tot ceea ce reprezintă ansamblul de măsuri”, a mai afirmat Ciucă. 

La rândul lui, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a spus că în cazul celor trei spitale regionale ar trebui să demareze proiectarea. „Pentru Iaşi s-a semnat contractul pentru proiectare, urmează ca în cursul acestei luni, sau probabil luna viitoare, să se semneze şi pentru Cluj şi Craiova, voi da un raport detaliat”, a mai spus Rafila.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite