Politică

articolul anterior articolul urmator

Premierul Cîţu, despre presupusele critici ale Comisiei Europene faţă de PNRR: „Planul nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”

2
11 Jun 2021 10:23:01
Autor: News.ro
Premierul Florin Cîţu a transmis că PNRR nu a fost resprins de oficialii europeni. FOTO: Arhivă
Premierul Florin Cîţu a transmis că PNRR nu a fost resprins de oficialii europeni. FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a reacţionat vineri dimineaţă, pe Facebook, după apariţia informaţiilor referitoare la criticile Comisiei Europene faţă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), precizând că documentul nu a fost respins şi nici nu a fost retrimis Executivului. Premierul nu face însă precizări legate de eventuale obiecţii ale Comisiei Europene pe tema PNRR.

„Spulber un fake news de la prima ora. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris premierul pe Facebook.
 
Florin Cîţu nu a făcut însă precizări legate de eventuale obiecţii ale Comisiei Europene faţă de unele puncte ale planului depus de Guvern la Bruxelles.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii critice pe tema PNRR: costuri nejustificate, lipsa metodologiilor de calcul şi informaţii neclare

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.

Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerând frecvent clarificări şi procedând la negociere în privinţa costurilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost ”pulverizat” de Comisia Europeană. El s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune.

Guvernul a depus PNRR la Comisia Europenă în 31 mai, după mai multe rînduri de consultări şi negocieri.Comisia Europeană urmează să dea săptămâna viitoare undă verde primelor planuri de relansare economică naţionale fnanţate de către Uniunea Europeană (UE) împotriva consecinţelor economice ale pandemiei covid-19, a anunţat marţi preşedinta CE Ursula von der Leyen, citată de AFP.
 
Vezi şi: Marcel Ciolacu: Pur şi simplu Comisia a pulverizat PNRR. Cred că le-a sărit pixul din mână când au citit aceste gogomănii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pop Max
11.06.2021, 10:33:55

Nu-mi dau seama de ce criticile din titlu ar fi doar „presupuse”, din moment ce chiar în textul articolului se confirmă că ele sînt cît se poate de reale.

-7 (9 voturi)
Infractorul Burci
11.06.2021, 12:55:28

Gollumule, analfabetule cu 4,50 la treaptă, ești overdose! Marș, du-te în vizită la mă-ta!

-6 (6 voturi)
Modifică Setările