Premierul Ciucă anunţă că OUG pe Energie se adopta astăzi, Ciolacu îl contrazice: O să luăm o decizie mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat într-un comunicat de presă că Executivul va adopta în şedinţa de astăzi ordonanţă de urgenţă pentru completarea măsurilor privind criza preţurilor la energie. În acelaşi timp, Marcel Ciolacu afirmă că liderii coaliţiei de guvernare nu au luat încă o decizie în acest sens, după ce liderul PNL a criticat soluţia ce propune reglementarea pieţei energetice pentru o perioadă de şase luni.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, despre o serie de subiecte de interes atât pentru Guvern, cât şi pentru mediul de afaceri. La întâlnire au participat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR, Ovidiu Niculescu, preşedinte de onoare CNIPMMR, şi alţi reprezentanţi ai IMM-urilor şi, din partea Executivului, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, reprezentanţi ai ministerelor Energiei şi Finanţelor, cât şi membri ai Cancelariei Prim-ministrului”, arată un comunicat de presă al Guvernului. 

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Guvernul a luat deja o serie de măsuri pentru a se asigura că vor fi protejaţi de creşterea preţurilor la energie atât consumatorii casnici, cât şi sectoarele economice, o atenţie specială fiind acordată IMM-urilor”, în ceea ce priveşte „situaţia generată de creşterea preţurilor la energia electrică şi la gaze s-a numărat printre temele abordate”.

De asemenea, Guvernul a anunţat că „urmează să adopte în şedinţa de astăzi o ordonanţă de urgenţă care să completeze măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri, astfel încât să fie protejate locurile de muncă, iar firmele să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii de eficienţă”. 

„Un alt subiect abordat a fost Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prim-ministrul Ciucă subliniind că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute în cadrul PNRR pentru a realiza investiţii durabile şi a obţine un grad ridicat de absorbţie a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România”, mai arată sursa citată. 

Premierul a mai precizat că „Executivul a deschis un dialog atât cu reprezentanţii asociaţiilor sindicale, cât şi cu o parte a mediului economic, iar aceste întâlniri vor continua atât la nivel central, cât şi la nivel local, pentru a se ajunge la soluţiile cele mai bune şi eficiente pentru derularea optimă a afacerilor şi asigurarea stabilităţii locurilor de muncă”. 

„Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă subliniind că reprezentanţii Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri şi fac investiţii în economie”, mai arată sursa citată. 

Totodată, Guvernul a discutat „despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum şi paşii care trebuie urmaţi, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituţiilor publice”. 

Marcel Ciolacu îl contrazice pe premier: „Nu am vorbit nimic. Nu este astăzi”

Preşedintele PSD a declarat ulterior, la ieşirea din biroul de la Senat al preşedintelui PNL, Florin Cîţu, că o decizie în sensul adoptării măsurilor din energie o să fie luată miercuri. „Nu este astăzi”, a răspuns liderul social-democrat, fiind întrebat dacă ordonanţa intră în şedinţa de Guvern de marţi. „O să luăm o decizie mâine”, a mai precizat Ciolacu, potrivit News.ro. 

Disesiunile dintre cei doi lideri politici apar în contextul în care Liderul PNL, Florin Cîţu a criticat soluţia reglementării pieţei energetice pentru o perioadă de şase luni, afirmând că nu vede sensul ca măsura să fie aplicată de la 1 aprilie şi că „cineva nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluţie”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite