Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă: „România nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe, persistente în vecinătate“

3
30 Jun 2022 21:24:34
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

Nicolae Ciucă afirmă că România şi-a atins toate ţintele strategice la summitul NATO de la Madrid, iar Conceptul Strategic al Alianţei consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Premierul susţine că „România nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătate“.

„România şi-a atins toate ţintele strategice la summitul NATO de la Madrid. Conceptul Strategic al Alianţei consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Rusia este definită ca principala ameninţare la adresa securităţii euroatlantice şi, în consecinţă, NATO consolidează, pe termen lung, postura aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Ca parte a întăririi posturii NATO pe Flancul Estic, NATO consemnează proiectul de a amplasa o prezenţă terestră substanţială şi persistentă, întărirea apărării aeriene şi antirachetă, pre-poziţionarea de echipamente militare şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru asigurarea întăririlor, aspecte deosebit de importante pentru România", a scris Ciucă, joi seară, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul a adăugat că preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat prezenţa suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în ţara noastră.

„Salutăm această contribuţie care marchează consistenţa Parteneriatului Strategic România - SUA. Grupul de Luptă înfiinţat în România poate fi crescut de la nivel de batalion, cum este stabilit în prezent, la nivel de brigadă – dacă situaţia de securitate o va impune. Salutăm şi anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a luat decizia de a amplasa în România o prezenţă militară pe termen lung în cadrul NATO, o brigadă care poate fi activată în caz de nevoie. România nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătatea sa imediată", a afirmat el.

Ciucă a postat un mesaj similar pe Twitter": „Conceptul Strategic al NATO a inclus Marea Neagră ca o regiune de importanţă strategică pentru Alianţă. România nu a fost niciodată mai bine apărată de un război în vecinătate!".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kitty kat
30.06.2022, 23:11:16

Am incredere in vorbele unui plagiator...De cand cu råzboiul nu se mai aude nimic despre acest subiect. Mai mare rasul, chiar nu mai avem oameni de valoare sau tot analfabetii sunt banii cå ei doar executå?

+3 (3 voturi)
Alexe Radu
1.07.2022, 08:41:29

Credeti ca Moș Teacă a scris postarile alea ?! Am ajuns sa avem o sluga plagiatoare premier , pentru noi Ciuca e Dancila doi .

+1 (1 vot)
= aceeaşi mizerie
1.07.2022, 09:55:21

A R... Corect!... Papagalul din articol, "alias" ciuca miștourilor, cum mai este cunoscut, e mai gușat, și nu are coc, în rest e la fel de agramat, limitat și penibil... ciucă = dăncilă = aceeași prostie (crasă)

Modifică Setările