Premierul finlandez, Juha Sipilä: Finlanda nu va înlocui România la preşedinţia Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul finlandez Juha Sipilä Foto: EPA/EFE
Premierul finlandez Juha Sipilä Foto: EPA/EFE

Premierul finlandez Juha Sipilä, care anunţase luni seara disponibilitatea ţării sale de face schimb cu România pentru asigurarea preşedinţiei UE în prima jumătate a anului viitor, dacă i se va solicita acest lucru, a declarat marţi că România nu are intenţia de a amâna exercitarea acestor prerogative, relatează yle.fi.

Potrivit lui Juha Sipilä, tensiunile politice din România nu vor afecta programul Finlandei la preşedinţia rotativă a Uniunii în anul 2019.

Premierul finlandez a declarat marţi pentru agenţia finlandeză de presă STT că România nu are intenţia de a-şi amâna preşedinţia rotativă de şase luni a UE, programată să înceapă la data de 1 ianuarie, aceasta precedând-o pe cea a Finlandei. 

Luni seară, preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că România nu este gata să preia preşedinţia Uniunii în ianuarie şi a cerut guvernului să demisioneze.

În ciuda faptului că executivul finalndez se pregătea pentru o eventuală solicitare de la Bucureşti de amânare a perioadei în care România îşi exercită preşedinţia rotativă, o astfel de cerere nu a fost formulată. Dimpotrivă, scrie yle.fi, guvernul român a confirmat că îşi va exercita atribuţiile conform calendarului stabilit.

Citeşte şi 

Reacţia MAE: România este pregătită pentru preluarea, la 1 ianuarie 2019,  a preşedinţiei Consiliului UE

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite