Politică

articolul anterior articolul urmator

Premierul Florin Cîţu şi mai mulţi miniştri, la Bruxelles pentru a finaliza negocierile pentru PNRR. Documentul trebuie depus până la finalul lunii

1
11 May 2021 06:18:52
Autor: News.ro
Florin Cîţu / FOTO Guvernul României
Florin Cîţu / FOTO Guvernul României

Premierul Florin Cîţu pleacă la Bruxelles, iar marţi seară va avea o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Miercuri, premierul alături de mai mulţi miniştri vor avea negocieri pentru PNRR.

Guvernul a anunţat că, marţi, premierul Florin Cîţu pleacă la Bruxelles, iar de la ora 20.15, ora României, va avea o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Cîţu face deplasarea la Bruxelles, alături de mai mulţi miniştri, pentru a negocia proiectele care vor primi finanţare prin PNRR. 

Cele mai multe dintre întâlnirile cu comisarii europeni sunt programate în cursul zilei de miercuri.

Documentul trebuie depus la Bruxelles până la finalul acestei luni, 14 state având deja depuse planurile naţionale la comisia Europeană. 

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, s-a declarat convins că „Florin Cîţu va veni cu o mare victorie de la Bruxelles”. 

„Ce este foarte important este că acest plan este un adevărat Plan Marshall pentru România. Niciodată România în istoria ei nu a primit 30 de miliarde, mai precis 29,2 miliarde de euro, într-o formulă extrem de clară pe care românii trebuie să o ştie. Cel mai important lucru – 14,5 miliarde din aceşti bani sunt bani nerambursabili, iar celelalte 14,7 miliarde sunt bani pe care Roomânia îi ia cu o dobândă, fiţi foarte atenţi, de 0,5%. Este cu 0,3 % mai mult decât ia Comisia”, a declarat liderul liberal.

„Miercuri  este o zi plină la Bruxelles în care, practic, reprezentanţii României  se vor întâlni cu principalii comisari şi vor discuta subiectele legate de energie – că, de asemenea, România are peste 40% din comunităţi nelegate la reţelele de gaze. Aceeaşi problemă o avem cu irigaţile, unde Comisia a spus iniţial că finanţările se fac pentru apa desalinizată. Noi nu putem duce apă desalinizată, atâta timp cât avem ape curgăarte. Era o problemă legată de viitorul  Europei şi de faptul că, în următrii 30 de ani, se va pierde peste 25% din ceea ce înseamnă astăzi debite de apă curgătoare (... ) Am explicat aceste lucruri, Florin (premierul Florin Cîţu- n.r) va veni cu o mare victorie de la Bruxelles”, susţine Rareş Bogdan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Zev Zevescu
11.05.2021, 06:29:58

N-am urmarit cu mare atentie si ingrijorare, dar parca erau 80mld. Acuma am ajuns la 30mld. Pana negociaza Qitzu, pana se hotarasc oiropenii, probabil ca se va ajunge la contravaloarea biletului de avion Brux-Buc pt el si atarnatorii, doar n-o sa-i tina oamenii aia la Bruxelles. Sau se stabiieste ca de fapt nu luam, ci dam.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările