Politică

articolul anterior articolul urmator

Premierul şi mămica

46
7 Jan 2013 18:45:30
Sabin Orcan

Victor Ponta al Doilea îşi începe noul mandat în postura de vedetă a micului ecran. Deschizi televizorul şi, oricât ai butona telecomanda, n-ai cum să nu dai peste figura sa de şcolar ieşit la tablă. Aproape că nu trece zi în care să n-aibă ceva de împărtăşit naţiunii. De parcă printre atribuţiunile constituţionale ale premierului s-ar număra şi prezenţa la buletinele de ştiri.

 

Nu s-a făcut încă bugetul? Şeful guvernului are o explicaţie. De vină e INS-ul care a calculat greşit PIB-ul. Nu se arată la orizont niciun mare proiect de infrastructură? De vină e consiliul care se ocupă cu soluţionarea contestaţiilor. Instituţie condusă, cum altfel, de un PDL-ist care se pune contra voinţei populare. Nu se mai aude nimic de promisiunile din campania electorală? De vină e greaua moştenire a fostei guvernări care a lăsat în urmă visteria goală. Şi când spunem fosta guvernare, nu ne referim, evident, la cabinetul condus de Ponta Întâiul!

Dar analistul de la Palatul Victoria nu se limitează la chestiuni politice. Găseşte ceva de declarat şi la moartea lui Sergiu Nicolaescu. Filmele regizorului, precum “Pistruiatul”, i-au marcat copilăria. Dl Ponta ţine să adauge apoi că defunctul îi era apropiat, ba chiar susţinător. Şi noi care credeam că idolul “comisarului Moldovan” a fost nemuritorul Ion Iliescu, în vreme ce “Micul Titulescu” s-a născut la umbra lui Adrian Năstase. Aş!

E limpede, nu te poţi supăra pe un politician pentru că-i place să dea din gură sau să apară în lumina reflectoarelor. Narcisismul e prevăzut, nu-i aşa, în fişa postului. În cazul dlui Ponta, nu-i vorba însă de un simplu exerciţiu de imagine şi marketing. Atitudinea premierului aduce mai degrabă cu amocul adolescentului care-şi priveşte chipul în oglindă de dimineaţa până seara, sfâşiat între dorinţa de a-şi admira bretonul şi nevoia de a-şi număra coşurile.

Dacă mai aveam vreo umbră de îndoială în acest sens, ea mi-a fost spulberată de o informaţie venită din surse demne de încredere. Aflu că, în ajunul învestirii actualului cabinet, preşedintelui Traian Băsescu i s-a cerut să primească la Cotroceni nu doar echipa lărgită formată din cei 28 de ministeriabili, ci şi câte doi-trei invitaţi din partea fiecăruia. Practic, la ceremonie ar fi trebuit să participe în jur de o sută de persoane. Plus armata de ziarişti acreditaţi!

După cum ne amintim, în ziua depunerii jurământului administraţia prezidenţială a emis un comunicat în care preciza că, potrivit protocolului, vor fi prezenţi doar membrii guvernului. Comunicatul a stârnit atunci o mică furtună mediatică întrucât nimeni nu-i înţelegea rostul. În fapt, precizarea îi era adresată premierului. Dânsul insista ca la fericitul eveniment să fie însoţit atât de soţie, cât şi de mămica. Exact ca un puşti care vrea să fie văzut de tot neamul când i se acordă premiu cu coroniţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Corneliu Todireanu
7.01.2013, 19:20:15

Sunteti incorigibili! Toti! Acu' cineva va zice ca "jucatorul" triseaza iar altcineva va da o replica pe masura...Si uite-asa, incet-incet, fragilul(si penibilul) pact care ne garanteaza o iluzorie normalitate se duce pe apa sâmbetei si o luam de la capat...-Cine ne va scapa de noi insine? Vedeti Dv, Dle Orcan, istoria pentru mine e o scroafa, mare, iar politica este troaca unde istoria isi consuma laturile - un amestec de politicieni, jurnalisti, magistrati, si mai nou asezonate cu ong-isti. O parte dintre cei care ajung in stomac devin carnea care asigura mobilitatea scroafei, altii se pierd in anonimatul grasimii iar altii care parcurg tot aparatul digestiv sunt eliminati prin anusul istoriei devenind fie analisti(evident!), fie se intorc in troaca...

+4 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.01.2013, 20:00:14

D-le Orcan, cum sa va zic..? Acuma, sa stiti ca eu sunt mai asa, mai sentimental cand vine vorba de toar'su Ponta. De aia spun ca poate presedintele trebuia sa-i dea..aprobare lui Victorel care si-a exprimat dorinta sa fie langa el si nevasta si mamica. Desi, la cat minte Ponta..eu cred ca venea tot singur. Da' cred ca pe taticu'..Nastase l-ar fi adus singur, daca n-ar fi fost..internat la spitalul Jilava..pe motiv de..prea mult "fumat Carpati" fara.Fara rusine, adica.

+4 (8 voturi)
dorel
7.01.2013, 20:05:17

lui ponta ii place sa fie fudul prin aparitile lui la tv, daca ar spune ceva interesant sau concret mai merge

+6 (6 voturi)
corvus coraX
7.01.2013, 20:41:56

Cine a avut timp să își facă iluzii că Pontache se va schimba, este așa să zic, cam naiv. Pontache a deschis cămara unde trebuia să fie plin de ciolane și când colo, doar ecoul propriei sale mirări. Goool! Foame boierească mare, coane (chiar, nu știu de ce li se zice hahalerelor ălora de Dragnea, Oprișan, Mazăre, baroni?!), dar Pontache nu prea are de unde. Așa că face și el ce știe. Apropos, așa zisa democrație a început cu o vorbă mare :"Mircea, fă-te că lucrezi!". Este exact ceea ce știe românul mai bine cu pionierul Pontache în frunte...

+7 (7 voturi)
Menumorut
7.01.2013, 20:52:26

Ponta deja comite o groaza de greseli reale...Si voi ii dati cu micul Titulescu...cu fatza de scolar..si cu mamica...Ai uitat de aia cu copilotul si plagiatul...Mah...voi va faceti ca lucrati...?

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (46)

Modifică Setările