Premierul Portugaliei, la Palatul Victoria: „Graniţa noastră de securitate începe în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a discutat cu Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, despre cooperarea celor două state în domeniul Apărării. Oficialul portugheza subliniat că graniţa de securitate a NATO „începe în România”.

„I-am mulţumit colegului Nicoale Ciucă pentru această invitaţie, e prima vizită bilaterală în acest nou mandat al meu ca premier. (...) Vom găsi posibilităţi de a rentabiliza sprijinul pentru cooperarea şi rezilienţa ţărilor noastre. Am avut o excelentă experienţă în cooperarea bilaterială în domeniul apărării, cel mai bun exemplu este achiziţionarea F-16 şi prin acordul semnat azi de miniştrii Apărării. Astfel, se va aprofunda cooperarea în domeniul militar.

Este o mare onoare ca forţele noastre armate să desfăşoare în România misiunea atribuită de NATO de întărire a Apărării şi a capacităţii de descurajare în partea estică a NATO, într-un moment în care Europa se confruntă cu o atitudine beligerantă de încălcare a dreptului internaţional şi atac barbar desfăşurat de Rusia în Ucraina. E cel mai bun prilej de a afirma alianţa noastră şi de apărare integrală a teritoriului NATO. Nu avem nicio îndoială că graniţa noastră de securitate începe în România, începe la fiecare dintre graniţele din ţările NATO. Apărarea graniţelor noastre nu înseamnă numai să apărăm graniţele naţionale, ci şi graniţele oricărui dintre aliaţii noştri. Forţele noastre armate apără graniţele tuturor ţărilor din NATO, este sigur că vom contribui la apărarea tuturor şi cu toţii vom avea o securitate mai bună, să asigurăm pacea în Europa”, a declarat premierul portughez, joi, în cadrul unei conferinţe de presă alături de Nicolae Ciucă. 

Prim-ministrul Portugaliei a mai subliniat necesitatea edificării păcii pe întreg teritoriul european. Antonio Costa a fost primit şi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis şi va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.


Joi după-amiază, şeful Guvernului portughez va vizita, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ciucă, Batalionul 1 Instrucţie „Olt" din Caracal. 

Vezi şi: Ciucă, întâlnire cu premierul Portugaliei: „Avem garanţia sprijinului pentru aderarea României la Schengen”. Pe agenda discuţiilor, situaţia din Ucraina

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite