Ponta, la Antena 3: Sper să iau 37,5% din voturi în primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a declarat duminică, la Antena 3, că în primul tur al alegerilor prezidenţiale doreşte să obţină scorul de la europarlamentare, respectiv de 37,5%.

Rămâi pe adevărul.ro pentru a urmări principalele declaraţii

DESPRE ALEGERILE PREZIDENŢIALE 

Obiectivul meu este să iau în primul tur 37,5% din voturi. 

Despre USL 

Ideea a fost a unei fuziuni între PNL şi PDL. În realitate, PNL nu mai există. PDL - îi vedeţi nonstop ducându-l de mână pe Iohannis peste tot, în timp ce creatorii USL sunt la partidul domnului Tăriceanu. 

USL se poate reface într-o formă cât mai apropiată de cea iniţială în momentul în care noul guvern va avea în componenţa sa şi liberalii care nu vor să fie supuşii pedeliştilor. 

Dacă Tăriceanu intră în turul al doilea, vom fi nişte adversari cum n-a mai văzut România. Dacă nu, după primul tur vom face un acord de guvernare. 

Pentru a cere un vot pentru mine ca preşedinte este tocmai acest argument: vă asigur că lucrez cu guvernul. Iohannis s-a schimbat mult de când l-a acaparat propaganda băsistă. Acum, pe unde îl întreabă cineva, spune că se luptă cu toţi. De Macovei nu mai vorbesc, spune că ne arestează pe toţi şi rămâne doar ea liberă, cu Daniel Morar. 

Tăriceanu şi Maior sunt doi oameni care se califică pentru funcţia de premier. Eu, în PSD, le-am spus să nu mai vorbim de pielea ursului din pădure. Într-o coaliţie nu vine PSD şi impune. Noi suntem partidul cel mai mare, dar dacă ne ducem şi impunem să fie de la PSD, ceilalţi vor spune că nu au fost consultaţi. 

Sunt convins că PSD va accepta un premier non-PSD. 

Despre DNA 

Nu sunt în măsură să dau note. Dacă dau notă mare, înseamnă că sunt ai mei, i-am cotropit! Singura notă adevărată e cea dată de opinia publică. E o atitudine pe care preşedintele trebuie să o aibă. Mi-e clar că un preşedinte trebuie să fie clar când se exprimă. Eu am făcut ultima declaraţie foarte tranşantă, în ianuarie, am fost sancţionat de CSM şi am zis că nu mai comentez şi nu voi mai comenta, dar am văzut că există tentaţia să nu mai comenteze nimeni, nici presa, nici inculpatul nu are voie să se apere la televizor. Ideea că nimeni nu mai are voie să comenteze... Dumnezeule! 

Despre Traian Băsescu

Pe Băsescu toţi vor să-l vadă în închisoare. Eu nu pot să influenţez justiţia, dar nu aş spune că mi-ar părea rău. 

Dacă mă întreabă cineva cine sunt ofiţerii serviciului român de propagandă, spun că Turcescu şi Tapalagă. 

Pe 16 noiembrie avem un preşedinte legitim. Dacă Băsescu spune că mai are o lună, timp în care discută cu noul preşedinte, facem o tranziţie democratică, îi găsim o casă, deşi cred că putem schimba legea, asta e varianta americană, în care înţelege. 

Dacă va continua pe linia campaniei electorale - citeam la unul din cei care au fost suporterii lui Băsescu, spunea că acum, oficial, Cotroceniul e sediul PMP, trebuie suspendat. 

Încrederea mea în domnul Băsescu este zero. Dacă demisionez din funcţia de premier după alegeri, ne trezim că poate o propune pe doamna Udrea premier!

Am zis, şi mă ţin de cuvânt, probabil că luni sau marţi vom avea o întâlnire în coaliţia de guvernare, aici intrând şi partidul domnului Tăriceanu, şi vom discuta variantele de prim-ministru, cooptarea în Guvern a PLR. Eu nu cred că trebuie să mă duc pe 17 sau 18 noiembrie şi să spun că am şi eu un Emil Boc, prietenul meu cel mai bun. Premierul nu trebuie să fie prietenul preşedintelui, anexa. 

Despre şomajul în rândul tinerilor: 

Noi am creat condiţii pentru dezvoltarea mediului privat, statul foarte greu mai creează locuri de muncă. Statul trebuie să se ocupe de buna funcţionare a şcolilor, a spitalelor. 

Prin politicile publice, sprijinim mediul privat, iar locurile de muncă create în plus sunt toate în zona privată.

Despre acciza suplimentară pentru combustibil

Este vorba despre 600 de milioane de lei noi pe trimestru, strânşi din acciză. Cred că, după ziua de ieri, preţurile au reajuns la nivelul primului trimestru. Tot ce înseamnă Program Operaţional de Transport este contractat şi se lucrează. Acum terminăm tronsonul al treilea de la Sibiu la Deval. Probabil ne va spune domnul Iohannis că el a făcut autostrada. E uşor să te împăunezi cu lucruri făcute de alţii. Anul acesta, din mărirea accizei, se finalizează faimosul tronson Nădlac-Arad, pe care Boagiu şi Iordache îl furaseră. 

Din buget, am repornit Autostrada Transilvania, care nu este refinanţată din fonduri europene. Până la Nădlac se va merge doar pe autostradă. 

Iohannis a zis că vrea să îl voteze ardelenii, împotriva moldovenilor. Mi se pare foarte periculos acest discurs. Eu nu vreau să vină cineva să spună că se luptă ardelenii cu ceilalţi. 

Despre dosarul "Referendumul"

Dosarul acesta este singurul pe care îl dau drept exemplu când sunt întrebat ce consider dosar politic. Vreau să se dovedească un lucru pe care îl ştiu: că nici Liviu Dragnea, nici altcineva nu a organizat nimic. Trebuie închis. Eu ştiu că nimeni nu a organizat fraudarea referendumului. Există şi o explicaţie tactică: echipa lui Iohannis este a lui Băsescu. Şi afişele sunt identice. Dacă aţi văzut, nu mai există niciun fel de ieşire, singurul argument pe care îl foloseşte Iohannis este cum vrem noi să subjugăm Justiţia, motiv pentru care cred că vineri erau pregătiţi Turceştii şi Tapalagii, dacă spuneam un lucru de bun simţ, ca oamenii să primească citaţie, se repornea maşinăria, cum vrem noi să oprim justiţia şi aşa mai departe. 

Eu vreau ca Justiţia să fie independentă. Când a avut vreo problemă un preşedinte de CJ de la PSD, Iohannis şi Blaga ţipau. Eu nu cred că alegerea preşedintelui României trebuie să se facă pentru că sunt răi ceilalţi. 

Cei care votează cu mine votează pentru mine, cei care votează cu Iohannis votează contra mea. E adevărat că Iohannis a fost şi cu USL, cu PDL, dar să votăm contra!

Aş vrea să avem un preşedinte votat pentru el şi nu împotriva cuiva. De două ori românii au votat contra şi iată cu ce ne-am ales!

Noi nu am oprit Justiţia, ne dorim să se facă dreptate. 

Spuneam la un moment dat că uneori sunt invidios pe Mircea Badea şi Mihai Gâdea. Au o libertate pe care eu n-o am. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite