Premierul Victor Ponta a ajuns în Turcia, unde are o întrevedere cu premierul Recep Tayyip Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a ajuns, joi, la Ankara, unde urmează să aibă întrevederi cu premierul Recep Tayyip Erdogan, cu preşedintele Turciei, Abdullah Gul şi cu preşedintele Parlamentului turc, Cemil Cicek.

Joi după-amiază, după întâlnirea cu Erdogan, cei doi oficiali vor susţine o declaraţie de presă comună.

Vizita premierului Victor Ponta la Ankara este efectuată în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, semnat în decembrie 2011. În martie 2013 a fost semnat şi Planul de Acţiune, care concretizează acţiunile prevăzute în Parteneriatul strategic.

Victor Ponta este însoţit la Ankara, printre alţii, de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, George Ciamba.

Premierul Victor Ponta a decolat joi dimineaţa spre Turcia, la bordul unui avion Spartan, de pe Baza Militară 90, aeronava având puţin peste 20 de locuri.

Întrebat de presă, la urcarea în avion, de ce a ales să facă deplasarea la Ankara cu o aeronavă militară, şeful Guvernului a spus că această variantă este mai ieftină decât un zbor de linie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite