Politică

articolul anterior articolul urmator

Premiul „Otto cel Mare“, acordat unui român

20
14 Oct 2020 11:21:00
Remus Pricopie
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ani de zile ne-am plâns că românii nu sunt apreciaţi la nivel european/internaţional, iar România este judecată greşit, prin prisma avalanşei de ştiri negative din presa externă. Şi eu am împărtăşit această opinie. Şi eu am simţit că este nedrept să se vorbească aşa despre noi, uneori chiar în discursurile oficiale ale diferiţilor lideri politici.

Apare totuşi o întrebare: Noi ce facem pentru ca lucrurile să fie altfel?
 
Când Preşedintele României primeşte un premiu prestigios la nivel european ce facem, cum reacţionăm? 
 
Unii încearcă să negativeze evenimentul, judecând într-o cheie măruntă, de interes politic electoralist, şi nu în context geopolitic european. Probabil aceşti oameni nu înţeleg că în presa străină nu se va spune „Klaus Iohannis a câştigat premiul ... ”, ci „Preşedintele României a câştigat premiul ...”. Prin urmare, consider că primul beneficiar al acestui eveniment este poporul român şi apoi domnul Iohannis, motiv pentru care ar trebui să ne raportăm cu mai mult respect faţă de ceremonia care urmează să aibă loc astăzi, la Magdeburg, Germania, un loc simbolic pentru istoria Europei.
 
Le sugerez celor care azi aruncă cu pietre şi încearcă să plaseze în derizoriu acest moment important, în primul rând pentru România, să se abţină, măcar în acest context, de la discursul contraproductiv al urii şi dezbinării. 
 
Un preşedinte poate şi trebuie să fie permanent sub lupa opiniei publice, inclusiv criticat, atunci când este cazul, dar oamenii care urmăresc interesul ţării ştiu să-şi aleagă cuvintele şi momentele potrivite.
 
Felicitări Preşedintelui României pentru premiul „Otto cel Mare”, acordat personalităţilor sau instituţiilor europene cu merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea valorilor şi spiritului european!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Lucifer
14.10.2020, 14:02:27

Mă mir că cineva s-a sesizat de importanţa acordării acestui premiu prestigios pentru Preşedintele României KW Iohannis. Şi mă mir că tocmai în paginile Adevărul apare asta. Ca părere, pe lângă motivele oficiale, este şi un motiv de împăcare, Iohannis răcindu-şi relaţiile cu Germania din două motive: - preşedinţia României la UE a acţionat pentru sancţionarea Germaniei în cazul Nordstream, făcând jocul SUA - în replică, Germania a intervenit în Moldova FĂRĂ ca să consulte România - în replică, România a strâns legăturile cu SUA Germania vrea să aibă deschidere spre Est, cu Polonia nu se poate, rămâne doar România( Bulgaria e prea mică şi izolată). Germania vrea deschidere spre Est-Rusia, Turcia- şi nu prea are cu cine să conlucreze. Acest premiu este o încercare de "îmbunare" a României.

+4 (4 voturi)
Vataf
14.10.2020, 14:33:11

Mishto premiu . Cred ca si Navalnii era in carti sa-l primeasca .

-4 (4 voturi)
Ion Tamis
14.10.2020, 14:36:35

Un gest frumos, insa marcat neplacut de remarca festivista ca primul beneficiar al premiului este poporul roman si apoi Johannis bla, bla bla, prin care se induce implicit si incorect ideea ca merite in acest sens ar reveni, automat, si tandemului politic antieuropean Dragnea - Tariceanu, care, in perioada 2016 - 2018, a facut fatis eforturi disperate de abatere a Romaniei de la calea europeana si, ulterior, a insarcinat-o pe Dancila sa tina in parlamentul european un discurs al urii fata de valorile europene. Daca poporul activ si educat nu iesea in strada sa apere democratia, iar Johannis nu-l oprea pe Grindeanu (ordonanta 13) sa satisfaca cerintele demente si antidemocratice ale furiosului Dragnea, Romania ar fi fost acum sub calcaiul unei dictaturi pesediste imposibil de inlaturat.

+1 (5 voturi)
Vataf
14.10.2020, 14:40:07

Corecta observatia ! Meritul e al culegatorilor de sparanghel, care au salvat sparanghelu cu pretul infestarii cu Covid ! Eroi in intrecerea pe munca !

-4 (4 voturi)
Pop Max
14.10.2020, 15:06:41

Băi nene, am citit de două ori articolul ăsta și tot nu-mi dau seama dacă e o limbă catifelată pe fundul președintelui sau un trolling extraordinar de fin. Să iei un eveniment derizoriu ca acordarea unui premiu obscur și să-l prezinți ca pe ceva epocal nu se poate încadra decît la una dintre cele două categorii. Cred că totuși e vorba de limbă, nu-l văd pe Pricopie în stare să troleze atît de fin.

-2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările