Politică

articolul anterior articolul urmator

Presă, dezinformare, interese geo-strategice şi tragedia de la Caracal

25
15 Aug 2019 09:32:39
Mircea Morariu

Nu mi se pare nimic mai firesc şi mai explicabil decât atenţia pe care presa continuă să o acorde cumplitei tragedii de la Caracal.

Indiferent din ce unghi de vedere ar fi privite faptele, indiferent de ipoteze, indiferent dacă Gheorghe Dincă este ceea ce se cheamă un „asasin singuratic“, un psihopat, un criminal în serie ori parte dintr-o reţea mai amplă în sarcina căreia ar cădea mai multe crime ceea ce s-a petrecut ori, mai corect, ceea ce a început să se dezvăluie că s-ar fi petrecut în România de abia către finele lui iulie, deşi istoricul faptelor pare a fi unul considerabil,  depăşeşte cu mult cadrele unui fapt divers.

Având în vedere secretomania autorităţilor, comunicatele de presă parcă intenţionat prost scrise, comunicate care, foarte adesea, în loc să lămurească, amplifică ambiguităţi şi neînţelesuri,  ca să nu mai vorbim de faptul că tragedia Alexandrei Măceşanu şi aceea a Luizei Melencu au dezvăluit existenţa unor raporturi delicat spus nepotrivite între interlopi şi oamenii legii, presa are, indubitabil, datoria să menţină focalizată atenţia asupra evenimentelor. Să relateze fapte, dar şi să releve inadvertenţele din comunicarea publică. Desigur, atunci când este cazul.

De aici însă până la situaţia în care jurnalişti, unii dintre ei cu o reputaţie consolidată în inventarea de scenarii, să ajungă să se insinueze în anchetă, să interfereze cu aceasta, să elaboreze şi să inducă populaţiei teorii nebazate pe nici cea mai mică probă mi se pare cale lungă. Ne aflăm, indubitabil, în faţa unui demers impardonabil. Proeminent politic, cu atât mai mult cu cât foarte adesea, pretinzând că demontează diversiuni ale puterii, ale organelor de cercetare, articlierii cu pricina creează la rându-le diversiuni primejdioase, al căror rost clar este acela de a zdruncina încrederea românilor în orientarea euro-atlantică a ţării.

În cazul Caracal, reţeta este simplă. Simplă, grotescă şi primejdioasă. Micul orăşel din Oltenia, acolo unde oamenii organelor de ordine, anume plătiţi să supravegheze aplicarea legii, întreţin dovedite şi primejdioase relaţii de amiciţie cu capii lumii interlope, se află foarte aproape de locul în care este amplasat scutul anti-rachetă de la Deveselu. Scut care certifică cea mai proeminentă prezenţă americană nu doar într-unul dintre fostele state satelite ale Uniunii Sovietice, ci în întreaga Europă răsăriteană. O prezenţă care nu a fost, nu este şi nici nu prea are cum să fie pe placul Rusiei lui Putin. Ţarul de la Kremlin dând ordine precise propagandei pentru a face tot ceea ce este posibil spre a submina încrederea românilor în aliatul lor strategic, vârful de lance al NATO.

Încă din momentul în care s-au dezvăluit intenţiile de amplasare ale scutului cu pricina au fost confecţionate minciuni, dezinformări, legende al căror rost este acela de a diminua încrederea românilor în bunele intenţii ale aliaţilor. Un loc de frunte în operaţiune deţinându-l publicaţiile Russia Today şi Sputnik. Mai există însă şi alţi agenţi de influenţă. Aşa după cum s-au dovedit a fi Ion Cristoiu şi întreaga redacţie a cotidianului Evenimentul zilei, Cornel Nistorescu şi Cotidianul şi, last but not least, Cătălin Tolontan de la Libertatea. Respectivii scriu şi susţin fără nici o jenă, dar şi în absenţa unor dovezi palpabile, că tragedia căreia i-au căzut victime Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu ar fi intim legate de satisfacerea poftelor sexuale ale soldaţilor americani încartiruiţi la Deveselu. Sar ca arşi dacă sunt puşi la punct şi, după o strategie patentată pe la Antena 3, de o marea luptătoare anticomunistă, dovedită între timp o mare diversionistă şi o colosală profitoare a suferinţelor fosţilor deţinuţi politic, asimilează o citare laudativă în Sputnik cu ceva asemănător petrecut pe vremuri la Radio Europa Liberă.

Ticăloşia merge şi mai departe, vizând nu numai minimalizarea, ci şi torpilarea primirii la Casa Albă de către preşedintele Donald Trump a preşedintelui Klaus Iohannis. S-a mers până acolo încât s-a scris negru pe alb că dl. Trump şi dl. Iohannis s-ar întâlni în vederea parafării unor târg al cărui rost ar fi acela de a face uitate pretinsele nelegiuiri ale yankeilor. Aceasta în contextul în care dl. Iohannis a dat expresie disponibilităţii României de a găzdui mai mulţi soldaţi americani ceea ce înseamnă o creştere a importanţei României în structurile NATO.

Aria calomniei se cântă într-o anumită parte a presei bucureştene încă o dată. Nimic nou sub soare. E de sperat că efectele ei în rândul populaţiei vor fi neînsemnate. Aici trebuie să îşi facă simţită prezenţa presa cea adevărată. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Pompierul Parpoules
15.08.2019, 09:43:38

"geo-strategic"?????? Deci un tembel violeaza si este problema geo-strategica?

-3 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
15.08.2019, 09:44:10

Pentru toate Mariile, Marianele, Mariucile, Marilenele, Marinelele, Marcicile, etc,..la multi ani..! Si un ..cadou muzical din partea Vanatorului, iar apoi, fiind zi de sarbatoare religioasa, asa cum sta bine unor crestini ii ardem si-un ..psalm. Cadoul: https://www.youtube.com/watch?v=Uxy5p8qhY_A

-7 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
15.08.2019, 09:45:41

******************************** Psalm:3,14 ; Sfantul Inocentiu catre preacuvioasele Marii ale Cetații: - Deci preacinstitelor, pentru a va putea bucura de-o viata traita-n cumpatare, tihna si sincera credinta, aveti nevoie de barbat mereu aplecat catre studiul celor sfinte si intelegerea tainei casatoriei cel putin dimineata, la prinz si seara, chiar si cand vine in cârjă de paradit de la munca câmpului, sau din cămpul muncii, ca uneori e tot aia. Ori, referitor la chestia asta preacuvioaselor, fratele meu Sfantul Adulteriu asa grăia catre cele 2 fiice ale lui, Marilena si Marinela, atunci cand acestea atinseseră varsta măritisului, precum si 6, respectiv 8 luni de sarcina: ” - In inima mea de parinte, trag nadejde si ma rog cu privirea intreptata catre Cel de Sus pana amețesc si cad in fese, ca nu cumva tocmai voi, fetele mele neprihanite, sa va maritati cu un pesedist sau cu un liberal-iohannist, nenorocindu-va astfel vietile..! In toata imparatia Domnului se stie ca gainarii pesedistii sunt adeptii familiei traditionale, adica barbatul are o sotie si minim o amanta, iar ailalti prapaditi, cocalarii liberal-iohannistii, sunt adeptii familiei netraditionale, adica barbatul are o sotie si cel putin un amant. De aia va recomand sa va luati un soț de la Alianta 2020, ca baietii de aici sunt si mai inteligenti, si mai atenti, si mai iubareti, si mai proaspat bărbieriti, șpreiati si parfumati, si mai romantici. Cu femeile..! Aleluia..!”

-8 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
15.08.2019, 10:14:23

Bun..Acuma sa trecem la cazul tragediei de Caracal..! In mod evident, se minte, se manipuleaza si se..musmalizeaza din toate directiile..! Propagandisti ai mafiei pesediste, ai mafiei iohanniste, ai mafiei din politie, ai mafiei din parchete, etc, toti laolalta, dand dovada de o ”solidaritate” intru masluirea adevarului pe care o intălnesti numai la cei care au interes comun MINCIUNA, manipuleaza si mint de ingheta apele, totul in ideea de a crea confuzie si a ”minimaliza” astfel, sau chair ascunde, eventualele ”implicari colaterale” a unor oamenii din mafiile amintite mai sus..! Voi reposta un comentariu personal (vag ironic) pe acest subiect. Imediat va fi urmat de..exceptional de relevantul comentariu-replica adresat d-lui Liviu Avram (la articolul de pe pagina de blog a acestuia) de catre colegul meu din Diaspora , comentatorul Mandy. Vanatorul/d.c.: ”Cazul de la Caracal a demonstrat pana acum un singur lucru: in Romania postdecembrista a duetului hegemonic mafiot PSD+PNL, un semianalfabet de escroc pshiopat cu legaturi printre interlopi si politisti poate duce cu presul cum vrea el pe ”espertii” statului (politisti, psihologi, medici IML-itii, procurori, etc)..! Nu va fie ..teama..! Nu-i nicio..conspiratie menita a ascunde ceea ce stie toata lumea : soldatii americani au pus si ei la botul la ceva prospatura romaneasca, la fel cum pun politistii, procurorii si politicienii pesedisti si penelisti romani, care politistii, procurorii si politicienii pesedisti si penelisti romani insa, spre deosebire de soldatii americani, sunt si ei tot un fel de interlopi si mafioti si proxeneti, numai ca pe ei ii imbraca, ii incalță si-i plateste statul..! Deci. nu trebuie sa ne uimeasca prostiea crâncena si bulibașeala tampa a ”organelor”, pentru ca ea e tipica celor care ocupa prin impostura functii bugetare, si asta incepand cu Dorelul ajuns usier la cea mai prapadita institutie de stat si pana la Dorelul de la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis (un caz de arivism si impostura cum nu s-a mai intalnict nicicand la un asemenea nivel de putere si reprezentare..!) Mandy: ”Sistemul ticalosit si-a luat tara inapoi, PSD sau PNL, prin rotatie sau din nou impreuna, au revenit la jafurile bugetare si manariile legislative in interes de gasca. Au plantat la conducerea institutiilor statului roman niste escroci incompetenti la fel ca El insusi, escrocul cu aere imperiale, Dorel fara Cuier de la Cotroceni. Asa incat, nu trebuie sa mire pe nimeni ca apar din ce in ce mai multe dezvaluiri privind colaborarea si protectia oferita chiar de institutiile statului roman mafiei traficantilor de carne vie.. Sau sa aflam ca daca cine trebuie isi facea datoria, traficul nu mai avea loc, si nu mai dispareau fete la Luiza si Alexandra, parintii fiind trimisi de politisti acasa si sfatuiti sa inceteze cu insistentele, razandu-li-se in nas.. Pentru dl. Avram problema este alta: .."Da' cu americanii ce-aveti..??" Cum era sa se abtina ei in fata ofertei generoase care li s-a facut, ca doar nu erau violate fetele lor minore de acasa..??! Fapta care li se imputa nu era incriminata in 2012, sau ma rog, nu in Codul Penal..! Lasati Deveselu' in pace, sa mearga Iohannis linistit sa se traga in poza cu Trump, ca numai Maior stie de cand se chinuie sa-i potrivesca intalnirea strategica in campania electorala..!”

-7 (13 voturi)
Depeter
15.08.2019, 11:29:58

Prin moartea acestei fete vedem gradul de CORUPTIE care guverneaza Romania : politistii si procurorul au intarziat actiunea pentru ca nu credeau ca autorul lucreaza pe líber. Coruptia este pana la cel mai inalt nivel in toate puterile democratiei romanesti : politisti nu actioneaza sau intarzie cercetarea impotriva mafiilor, procurorii intarzie cercetarea, judecatorii dau pedepse nesemnificative sau intarzie pana la prescriere, parlamentul da legi cu favorizarea infractorilor, presedintele in Csat-e nu vede, nu aude, nu stie!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările