Presa internaţională: Victor Ponta, politicianul român în ascensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta este considerat a fi cel care a condus USL  către victorie FOTO Adevărul
Victor Ponta este considerat a fi cel care a condus USL  către victorie FOTO Adevărul

Premierul României, Victor Ponta, cel care a condus coaliţia de centru-stânga Uniunea Social Liberală către o victorie decisivă la alegerile de duminică, este un politician tânăr şi ambiţios, acuzat de către duşmanii săi că ar abate România de pe calea sa către Europa, scrie The West Australian.

În articol se arată că premierul care “vorbeşte fluent engleza şi franceza a fost acuzat de către adversarii săi politici că vorbeşte cu dublu înţeles când vine vorba de proiectele europene”.

Materialul prezintă şi unele detalii biografice din viaţa lui Ponta, numit prim-ministru în luna mai a acestui an de către adversarul său, preşedintele Traian Băsescu. Două luni mai târziu, Ponta a încercat să îl suspende pe Traian Băsescu, tentativa fiind criticată de către Uniunea Europeană, Statele Unite şi de alte grupuri care se temeau că democraţia din România este periclitată.

Înalţi oficiali ai UE au avertizat că acţiunile sale ar putea încetini integrarea României în Uniunea Europeană. Faptul că este un “susţinător înfocat al unui parteneriat strategic cu Statele Unite” este, de altfel, singurul aspect în privinţa căruia este de acord cu preşedintele Băsescu.

“Bărbatul cu aspect de copil”, după cum este descris Ponta în articol, a declarat că modelul său este Tony Blair, iar în ce priveşte ascensiunea sa rapidă în politică, îi datorează succesul său fostului premier Adrian Năstase care momentan se află închis pentru fapte de corupţie.

La scurt timp după numirea sa ca prim-ministru, Ponta a fost acuzat de plagiat, aminteşte West Australian, arătând că, deşi acesta a negat acuzaţiile,  i s-a cerut în repetate rânduri să demisioneze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite