Presa rusă: „Băsescu, îngrijorat că Moldova s-ar putea răzgândi în privinţa aderării la UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea, în cadrul întrevederii avute cu Igor Corman, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, cu privire la posibilitatea ca ţara să se răzgândească în ultimul moment în privinţa aderării la Uniunea Europeană.

Potrivit agenţiei ruse Rosbalt, citate de Mediafax, Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean. La acea dată, Armenia a preferat să semneze acordul cu Uniunea Vamală- Rusia-Belarus-Kazahstan.

„Aţi văzut ce a făcut Armenia, s-a răzgândit în ultimele 24 de ore“, i-a spus Băsescu lui Corman, adăugând că opoziţia din R. Moldova s-ar împotrivi semnării acordurilor de liber-schimb şi de asociere cu Uniunea Europeană.

„Aveţi misiunea patriotică de a rămâne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile, astfel încât să nu rămână simple poveşti“, a mai spus Băsescu, în cursul întâlnirii.

În luna iulie a acestui an, Armenia finalizase discuţiile pentru semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană. La începutul lunii septembrie, însă, în urma unei întrevederi pe care preşedintele armean Serj Sarkisian a avut-o cu omologul său rus, Vladimir Putin, acesta a anunţat că doreşte integrarea ţării sale în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Vestea i-a surprins pe oficialii europeni, care se aşteptau la semnarea acordurilor, cu atât mai mult cu cât calitatea de membru al blocului condus de Rusia, Belarus şi Kazahstan exclude integrarea în UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite