PSD nu a susţinut legea deputatului AKM: Prescrierea conflictului de interese după trei ani, respinsă de Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul privind modificarea legii ANI, iniţiat de Cătălin Rădulescu, a fost respins de Camera Deputaţilor. Foto: Mediafax
Proiectul privind modificarea legii ANI, iniţiat de Cătălin Rădulescu, a fost respins de Camera Deputaţilor. Foto: Mediafax

Camera Deputaţilor a respins miercuri proiectul de modificare a Legii ANI, potrivit căruia faptele săvârşite de persoanele aflate în funcţii şi demnităţi publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ar fi trebuit să se prescrie după trei ani de la săvârşirea lor. Legea iniţiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost respinsă cu 159 de voturi „pentru”, 80 „împotrivă” şi şapte abţineri.

Proiectul legislativ privind modificarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), iniţiat de „deputatul AKM”, Cătălin Rădulescu, a fost respins miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit iniţiativei, „faptele săvârşite de persoanele încadrate la categoriile prevăzute la art.1, aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate” ar fi urmat „să se prescrie în termenul general de 3 ani de la data săvârşirii lor, în conformitate cu art. 2517 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil".

Deşi raportul comisiei juridice a dat aviz favorabil şi proiectul a fost adoptat de Senat, deputaţii au votat miercuri respingerea inţiativei cu 159 de voturi „pentru”. 

Un susţinător al acestui proiect a fost şi deputatul liberal Florin Roman care a precizat că aleşii locali au devenit o ţintă. „De ce ne inflamăm şi de ce ne uităm la aceşti oameni care fac canalizări, străzi? Să opriţi prigoana împotriva aleşilor locali. Nu aici sunt problemele", a spus Roman.

La finalul şedinţei, deputatul USR Stelian Ion a subliniat că USR a votat împotriva proiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite