Preşedintele Băsescu, la o bere în afara Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică la Târgul anual de fete, organizat pe Muntele Găina, după ce, cu o zi înainte, şeful statului a mai făcut o baie de mulţime la Zilele comunei Ungheni. După ce a consultat invitaţiile din apropierea Bucureştiului, Băsescu şi-a spus: „Dau o fugă până la Ungheni, beau o bere şi plec mai departe“.

Preşedintele Traian Băsescu a avut parte de un week-end relaxant în afara Bucureştiului. Ieri, şeful statului s-a aflat la Ungheni. „Eu eram în Bucureşti, mi-am terminat treaba acum o oră şi jumătate, două ore şi am zis: Unde să beau o bere?. M-am uitat pe invitaţiile din apropierea Bucureştiului şi era Ungheni. Şi atunci am zis: "Dau o fugă până la Ungheni, beau o bere şi plec mai departe. Vă doresc la toţi sănătate şi astăzi să va distraţi!“ a afirmat Traian Băsescu, prezent la evenimentul de pe Muntele Găina.

Preşedintele a primit cheia localităţii Ungheni de la primarul comunei, Iulian Miu, şi o icoană pentru soţia sa Maria Băsescu, din partea unei doamne din localitate.

„Doamnă, va mulţumesc mult pentru icoană, o să o transmit soţiei. Ea ştia că astăzi o să ajung la Constanţa, unde se află şi se vede că nu a fost acasă când m-am îmbrăcat, că uite ce cămaşă am putut să iau pe mine. Distracţie plăcută!“, a mai spus Traian Băsescu.

Înainte să ajungă la Ungheni, unde s-au sărbătorit Zilele comunei, şeful statului s-a aflat la Costeşti, tot în judeţul Argeş. La sosirea la Costeşti, preşedintele a mers la Primărie, unde a avut o scurtă întâlnire cu primarul, după care a mers la Târgul de Sfântul Ilie, el refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe teme politice sau despre cazul Hayssam.

„Mă simt bine. Este sărbătoare“, a spus şeful statului, evitând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Băsescu i-a salutat pe cei prezenţi la târg, dând mâna şi stând de vorbă cu mai mulţi localnici. Şeful statului s-a fotografiat cu unii dintre aceştia sau ţinând în braţe copii ai localnicilor.

Astăzi, preşedintele a participat la Târgul de Fete, organizat pe muntele Găina. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică pe Muntele Găina, că a mai fost la Târgul de Fete pentru că în 2002 acolo a fost „târguită“ soţia primarului din Arad, Gheorghe Falcă, a cărui cuplu a fost naş de cununie. Întrebat de preţul plătit de Falcă pentru a-i cuceri inima soţiei sale, Băsescu a răspuns cu o glumă: „Cât a dat el pentru fată? Păi numai nervii lui socru-său cât au fost, când a aflat ce s-a întâmplat pe Găina“.

În jurul amiezii, pe platoul montan de pe Muntele Găina va avea loc un spectacol folcloric în care vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul folcloric "Oltenaşii" din Basarabi-Calafat, Ansamblul folcloric "Spicul" din Olari, judeţul Arad, Ansamblul folcloric "Muguri şi mlădiţe de tezaur" din Beiuş, judeţul Bihor şi Ansamblul "60 Plus" din Alba Iulia.

Târgul de Fete din acest an de pe Muntele Găina a debutat sâmbătă dimineaţă, în comuna Avram Iancu, aflată la Poalele Muntelui Găina, cu o paradă a portului popular, urmată de Festivalul concurs "Cultură pentru cultură" în care s-au întrecut în folclor, gastronomie şi tradiţii comunele Cîlnic, Ciugud, Roşia de Secaş şi Vadu Moţilor.

Sâmbătă seară, a avut loc şi un spectacol folcloric susţinut de tulnicăresele din Avram Iancu împreună cu membrii Ansamblului Folcloric al Judeţului Alba şi elevii Claselor Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură "Augustin Bena" Alba.

Spectacolul s-a încheiat cu recitaluri ale interpreţilor de folclor Veta Biriş şi Ciprian Pop.

Sâmbătă seară, după ora 21.00, manifestările s-au mutat pe Muntele Găina, unde a avut loc un spectacol de muzică uşoară susţinut de formaţiile Desperado şi Spitalul de Urgenţă, iar petrecerea s-a încheiat târziu în noapte cu focuri de tabără, focuri de artificii şi o discotecă în aer liber.

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu a ajuns la Târgul de Fete de pe Muntele Găina


Antonescu: „Comunicarea lui Băsescu despre Hayssam, cu un parfum de mister, e un pic provincială“

Ponta îi va trimite, luni, lui Băsescu propunerea Silaghi pentru Transporturi, dar bănuieşte că îi va face dosar ca interimar

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite