Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Băsescu l-a decorat pe Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din R.Moldova

1
25 Nov 2014 17:31:01
Autor: Mediafax
Traian Băsescu FOTO Eduard Enea
Traian Băsescu FOTO Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, un decret de decorare a lui Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, acestuia fiindu-i conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Mare Cruce.

"Astfel, în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional «Serviciul Credincios» - în grad de Mare Cruce domnului Vladimir Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Băsescu a mai semnat marţi un decret de decorare a Mariei Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, şi a lui Iulian Filip, scriitor.

"Astfel, în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi dăruirii cu care au contribuit la formarea tinerei generaţii din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române şi valorilor democratice, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional «Serviciul Credincios» - în grad de Ofiţer doamnei Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, şi domnului Iulian Filip, scriitor", precizează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" - în grad de Comandor Lui Vasile Grozav, preşedintele postului de radio „Discovery FM” din Republica Moldova, "în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi devotamentului dovedite în dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru susţinerea şi promovarea constantă a valorilor democratice".

Decorările au fost făcute la propunerea consilierului prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Politică Externă al Administraţiei Prezidenţiale, menţionează sursa citată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Basarabean Deportatul
25.11.2014, 21:05:04

Rușine Dle Băsescu !!! Oare nu știați că Filat a declarat că a-l are ca fan pe Putin și n-a recunoscut că este român; că a fost împotriva Decretelor Președintelui Interimar M. Ghimpu: - cu privire la declararea 28 iunie 1940 - Zi de Traur; condamnarea comunismului; retrajerea Armatei Rusiei de pe teritoriul RM. Regretabil Dle Băsescu! V-ați făcut de rușine !

Modifică Setările