Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele CCR: Eu voi rămâne oricum băsist. Foarte rar am vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Mi-a strigat un tânăr: „Eşti mândru de tine? Noi nu suntem“

5
8 May 2016 13:58:31
Autor: Mădălina Mihalache
Preşedintelele CCR Augustin Zegrean FOTO Mediafax
Preşedintelele CCR Augustin Zegrean FOTO Mediafax

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, spune că va rămâne cu eticheta de băsist pentru că a fost propus judecător la CCR de către fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care îl suna destul de rar, dar care nu ia dat niciodat[ o sugestie privind o eventuală decizie luată de Curte.

„Foarte rar am vorbit cu el la telfon. Niciodată nu mi-a cerut nicio decizie. Nu mi-a cerut să dau aşa sau să dau aşa. De multe ori mă întreba despre termen. Probabil că suna şi pe altcineva, nu ştiu. Nu mi-a dat niciodată nicio sugestie.  Cine vrea să creadă crede, cine nu, nu. Lumea oricum e împărţită în două. Eu oricum voi rămâne băsist, pentru că am fost numit de Traian Băsescu. Eu duc o viaţă absolut normală, umblu pe stradă, merg la cumpărturi, n-am miliţeieni la poartă. O singură dată a strigat un tânăr de pe partea ceelalată a străzii: Eşti mându de tine? Noi nu suntem!“, a spus Augustin Zegrean, într-un interviu la Digi 24.

Întrebat dacă se fac presiuni la adresa CCR în momentul în care se judecă un dosar, Zegrean a răspuns:„Niciodată n-am primit un telefon în care să ni se spună fă aşa sau fă aşa. Noi judecăm legi, nu oameni. Poate că uneori mi-ar fi plăcut să mă sune cineva şi să-mi spună fă aşa, pentru că am şi eu momentele mele de cumpănnă“, a mai spus Zegrean.
 
Augustin Zegrean a ajuns judecător CCR la propunerea fostului preşedinte Traian Băsescu, urmând ca mandatul său să expire peste două luni. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Mandrean Paul
8.05.2016, 14:07:58

Daca meritul de a fi oprit Lovitura de Stat din 2012 este asemuit cu notiunea de "basist", atunci Zegrean este basist. Omul asta o sa ramana in istorie ca un erou. Nu oricine a avut atunci curajul de a se opune uslasilor dezlantuiti, infometati si tradatori.

0 (2 voturi)
Adrian Foangă
9.05.2016, 17:32:59

Este o lepra, nu a facut nimic de grija oamenilor, a facut la comanda.

Ghe Stoian
8.05.2016, 15:19:04

Nu-i "meritul" lui Zegrean ! Asa era legea (nu participa 50% din alegatori la referendum, nu-i valabil referendumul !) Si asa-i si acum ! Au fost cazurile cu "orasele" "facute" din comune (din prostia localnicilor !); cand au vazut ca fudulia costa (impozite locale mai mari !) au vrut sa redevina comune: n-au participat minimum 50%, au ramas "orase" (cu carute, vaci, baligar, tarani "fuduli" si taxe locale mari !).Si 2: Bine ca pleaca si mosul asta senil ! Poate numeste Iohannis unul mai tanar si mai destept, in locul lui !

+1 (1 vot)
dirz dacul
9.05.2016, 00:09:48

D-LE CU TOT RESPECTUL DAR ACUM NOUA LEGE CU REFERENDUMUL ESTE 30 % DIN ALEGATORI... NU PREA ECHILIBRAT DAR DEMOCRATIC CA POPULATIA NU ARE CHEF DE VOT SI NU ESTE OBLIGATA SA MEARGA LA VOT PRIN LEGE... TOT DEMOCRATIC CA LA NOI IN BXL CAPITALE SI IN REGATUL NOSTRU ESTE OBLIGATORIE PREZENTA LA VOT SI ESTE DEMOCRATIC CORECT... DACA TE INTERESEAZA SA TRAIESTI INTR-O TARA A TA TREBUIE MACAR CU CEVA SA CONTRIBUI LA STABILITATEA EI... VOTUL TAU DEMOCRATIC ESTE FUNDAMENTUL DE BAZA A DEMOCRATIEI SI RESPONSABILITATII UMANE...

Zâna Măseluţă®
8.05.2016, 16:16:22

Mădălina M. "Fată dragă nu fi tristă..." „dar care nu ia dat niciodat[ o sugestie” „merg la cumpărturi” „n-am miliţeieni la poartă” „a strigat un tânăr de pe partea ceelalată a străzii” PS: probabil că îmi vor şterge postarea dar voi reveni!

Modifică Setările