Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele CJ Covasna către Dragnea: „Ne este teamă că pe furiş se doreşte desfiinţarea judeţelor“

1
12 Jul 2013 13:48:23
Autor: Mediafax
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul judeţean al UDMR, i-a salutat în trei limbi, respectiv română, maghiară şi germană, pe cei prezenţi la dezbaterea privind procesul de regionalizare organizată la Băile Balvanyos, judeţul Covasna, în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea.


În deschiderea dezbaterii, Tamas Sandor a prezentat pe scurt Băile Balvanyos, arătând că diferenţa între denumirea maghiară şi cea română a localităţii este doar de "accent", dar care este important.
În ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc, Tamas a spus că este un loc unde "şi ursul se simte acasă" şi unde trăiesc oameni gospodari şi sinceri.

"Vrem o descentralizare reală şi conform nevoilor oamenilor. Însă, din nefericire, asistăm la o recentralizare. (...) Ne este teamă că pe furiş se doreşte desfiinţarea judeţelor", a spus preşedintele CJ Covasna, în timp ce pe proiectorul amplasat în sală şi pe care se derulau imagini cu frumuseţile naturale a apărut o vulpe.

La rîndul său, vicepremierul Liviu Dragnea a salutat asistenţa şi în limba maghiară, după care, referindu-se la imaginea cu vulpea, i-a asigurat pe cei prezenţi că el este un vânător vechi, care a vânat mai multe vulpi, iar până acum foarte puţine l-au păcălit.

Preşedintele CJ Covasna i-a oferit cadouri vicepremierului, la finalul discursului, două păpuşi, "un băiat şi o fată din Ţinutul Secuiesc", pălincă secuiască şi o oală din lut.

Pe traseul spre Băile Balvanyos, vicepremierul Liviu Dragnea a fost întâmpinat de steaguri secuieşti arborate de locuitorii din patru comune din judeţul Covasna.

Locuitorii din comunele Olteni, Malnaş, Micfalău şi Bixad au arborat aproximativ 200 de steaguri secuieşti pe case înaintea trecerii prin zonă a delegaţiei vicepremierului Liviu Dragnea, spunând că prin acest gest au vrut să îi semnaleze vicepremierului că se află în Ţinutul Secuiesc, iar pentru ei este importantă folosirea simbolurilor comunităţii.

Liviu Dragnea a fost aşteptat la Balvanyos de reprezentanţi ai UDMR şi PPMT, dar şi de zeci de primari din comune ale judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş.

La sosirea vicepremierului, un reprezentant al PPMT a arborat un panou inscripţionat în limba română şi limba maghiară cu mesajul "Ţinutul Secuiesc şi autonomie", iar alţi membri ai PPMT au prezentat afişe pe care era scris "Ţinutul Secuiesc, o regiune".

Materiale pe aceeaşi temă:

CNS către Dragnea: Secuii nu vor lăsa ca pământul lor natal „să cadă pradă incompetenţei şi urii“

„Ţinutul Secuiesc şi autonomia“. Liviu Dragnea, întâmpinat cu sute de steaguri secuieşti în Covasna

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Drqu
13.07.2013, 06:25:02

"Ne este teamă că pe furiş se doreşte desfiinţarea judeţelor"... Doamne ajuta! Mai putini bozgorasi la carma unor judete si mai putin bugetari, in general.

Modifică Setările