Preşedintele Comisiei de apărare din Senat: Nu a existat o invitaţie a SPP pentru vizitarea vreunui poligon în data de 14 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Dumitresc, preşedintele Comisiei de apărare din Senat. FOTO Facebook Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitresc, preşedintele Comisiei de apărare din Senat. FOTO Facebook Iulian Dumitrescu

Preşedintele comisie de apărare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, îl contrazice pe Liviu Dragnea şi afirmă că amânarea de săptămâna trecută a aprobării achiziţiei de rachete Patriot nu a fost determinată de o vizită a membrilor comisiei la vreun poligon al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), neexistând nicio invitaţie în acest sens.

„Pe adresa Comisiei de Apărare din Senat nu a fost transmisă vreo invitaţie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care să se suprapună cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 în care ar fi trebuit luat în dezbatere proiectul de lege pentru realizarea «Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol» aferentă programului de înzestrare esenţial «Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)», afirmă Iulian Dumitrescu, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL precizează că, în acelaşi timp, nici reprezentanţii PNL în Comisia de Apărare nu au primit, în mod individual, vreo invitaţie în sensul celor afirmate de Liviu Dragnea. „De asemenea, nu ne-a fost clarificat nici până la acest moment motivul absenţei în bloc a reprezentanţilor PSD-ALDE, membri în Comisia de Apărare, de la şedinţa menţionată. Apreciez faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, inventează justificări pentru a masca o decizie politică reprobabilă, luată la acel moment. În ceea ce priveşte interpretarea dată acestui gest consider elocvente precizările ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, făcute în urma întâlnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson”, mai afirmă Dumitrescu.

Precizările senatorului PNL vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, marţi, amânarea săptămâna trecută a adoptării proiectului de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot, susţinând că motivul l-a constituit faptul că membrii Comisiei de apărare a Senatului au fost invitaţi, în ziua şedinţei, la un poligon de tir al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), menţionând că el nu crede în coincidenţe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite