Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Comisiei de control SIE: Cei care fac trafic de arme sunt prinşi destul de repede în România

3
7 Aug 2016 12:33:32
Autor: News.ro
Preşedintele Comisiei SIE, Mihăiţă Calimente FOTO Mediafax
Preşedintele Comisiei SIE, Mihăiţă Calimente FOTO Mediafax

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informaţii Externe, Mihăiţă Calimente, a declarat, duminică, pentru News.ro, că cei care fac trafic de arme pe teritoriul României sunt prinşi de obicei foarte repede şi riscă ani mulţi de închisoare, potrivit legislaţiei din ţara noastră, el arătând că nu a primit informări de la SIE privind astfel de activităţi de trafic de arme.

”A achiziţiona în spaţiul ex-sovietic arme nu cred că este o mare problemă, şi în Moldova ştiu că se întâmpla lucrul acesta, nu numai în Ucraina, dar mai ales acolo, pentru că a fost un conflict îngheţat. Acum, că sunt cetăţeni români care se duc în Ucraina, cumpără arme şi le vând în Occidentul Europei sau chiar în Orientul Mijlociu, s-ar putea, însă îşi asumă nişte riscuri foarte mari şi o pot sfârşi foarte prost. Traficul de arme este o meserie foarte periculoasă”, a spus Calimente. 

Întrebat dacă a primit informări de la Serviciul de Informaţii Externe pe această temă, Calimente a precizat că nu a avut astfel de informări.

”Dacă traficanţii le vând pe teritoriul României, pentru că s-au mai întâmplat astfel de cazuri, sunt prinşi destul de repede, şi consecinţele traficului de arme, în Românila, înseamnă foarte mulţi ani de puşcărie”, a mai spus Mihăiţă Calimente. 

Traficanţi de arme din România le vând arme obţinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroriştilor, arată o anchetă realizată de Sky News.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Nicu Pietrar
7.08.2016, 13:26:41

Prinde Calimente cand sta la antene la mancat r.... .

Serban Duca
7.08.2016, 14:48:21

Decît Calimznte șef la Comisia de control al SIE, mai bine îl puneau pe portarul de la Parlament, cred că are mai mare IQ și mai multă putere de înțelegere.

mitrut
7.08.2016, 15:57:01

Nu-s nici aia de la SIE chiar asa de prosti sa dea socoteala oricui.

Modifică Setările