Preşedintele Comisiei de control a SRI vrea demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Manda, şeful Comisiei parlamentare de control a SRI. FOTO Mediafax
Claudiu Manda, şeful Comisiei parlamentare de control a SRI. FOTO Mediafax

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat că generalul SRI, Dumitru Dumbravă, trebuie demis, pentru continuarea activităţii Comisiei într-un mod corespunzător.

Senatorul PSD, Claudiu Manda, a precizat că o nouă şedinţă a Comisiei de control al SRI va avea loc marţi, fiind posibil ca acest for să ceară demisia generalului Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI. „Probabil o să cerem demisia domnului Dumbravă, a spus Claudiu Manda.

Şeful Comisiei de control a SRI mai afirmat că este necesară continuarea analizelor de către comisie a informaţiilor despre implicarea unor persoane din SRI în domenii care nu ţin de activitatea Serviciului. „Rămâne ca toate aceste analize să le facem, dar nu cred că le putem face cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar general”, a completat Claudiu Manda.

Generalul SRI Dumitru Dumbravă a spus, miercurea trecută, la audierile din Comisia parlamentară de control al SRI că o cunoaşte pe procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan şi că a colaborat cu ea, negând însă că ar fi ajutat-o în carieră, a declarat preşedintele comisiei, senatorul Claudiu Manda.

„A fost abordat subiectul câmpul tactic. Domnul general Dumbravă nu neagă articolul din presă, spune doar că, în opinia sa, atunci când vorbea despre câmpul tacic, nu vorbea despre influenţarea justiţiei, ci mai degrabă de faptul că (...) inculpaţii ar putea să influenţeze actul de justiţie şi că în acest sens era un atribut şi o implicare a SRI. A dat exemple de experţi şi judecători care ar fi decis diferit de ce era în dosarul probatoriu sau experţi care făceau expertize şi stabileau prejudiciu zero", a spus Manda, după audierea generalului SRI Dumitru Dumbravă, fost şef al Direcţiei juridice şi actual secretar general al SRI, potrivit News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite