Preşedintele comisiei SRI, despre atacul cibernetic revendicat de Killnet: Există în România o investigaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
chirtes facebook

Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a declarat că DIICOT a demarat o anchetă în cazul atacurilor cibernetice din ţara noastră, potrivit News.ro. Chirteş a mai explicat că SRI i-a informat pe parlamentari că nu au fost identificate conexiuni între atacurile cibernetice de sorginte rusă care vizează statul român şi conflictul ruso-ucrainean.

„Atacatorii cibernetici au utilizat echipamente de reţea din afara României şi au preluat controlul asupra echipamentelor în cauză prin exploatarea de vulnerabilităţi de natură cibernetică, respectiv lipsa unor măsuri de securitate cibernetică şi l-au utilizat ca vector de atac asupra site-urilor din România. Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea pro rusă Killnet, care este specializată în asemenea atacuri de tip DdoS. Această grupare a lansat atacuri similare şi în cazul altor ţări NATO şi instituţii din SUA, Estonia, Polonia, Cehia, Bulgaria, Croaţia, Germania şi trebuie să vă spun că există în România o investigaţie în acest sens, iar organele abilitate vor face precizări în acest sens", a explicat Cristian Chirteş, potrivit News.ro. 

De asemenea, a explicat că, potrivit SRI, în afara atacurilor DdoS, derulate de Killnet, nu au fost identificare conexiuni între atacurile cibernetice de sorginte rusă care vizează statul român şi conflictul ruso-ucrainean şi a avertizat în context că există posibilitatea unor atacuri viitoare mult mai complexe

Nu a fost un atac statal, cum se spune în specialitate dar, cu siguranţă, ministerele, instituţiile publice, SRI se pot aştepta şi se aşteaptă în viitor la alte tipuri de atacuri mult mai complexe, fiindcă trebuie să recunoaştem că acest atac nu a fost unul complex. Există posibilitatea unor atacuri mult mai complexe”, a mai spus el, precizând că ancheta o face DIICOT-ul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite