George Maior va fi audiat de Comisia de control a SRI pe 27 februarie. Manda: Va răspunde la toate întrebările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control a SRI. FOTO Inquam Photos
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control a SRI. FOTO Inquam Photos

Şeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, a anunţat vineri, după întâlnirea cu fostul şef al SRI, George Maior, că acesta va fi chemat la audieri pe 27 februarie.

UPDATE Claudiu Manda, şeful Comisiei de control a SRI, a anunţat că George Maior va fi audiat pe 27 februarie. „Maior va răspunde la toate întrebările“, a subliniat Manda. 

De asemenea, senatorul PSD a spus că discuţia de astăzi a fost bazată pe subiecte apărute deja în spaţiul public şi nu s-a discutat „în detaliu niciun fel de subiect".

„A fost o discuţie de o oră, ştia, cred, în mare parte, care sunt subiectele, pentru că subiectele au apărut în spaţiul public (...) Am spus că vom discuta şi vom aborda subiectele pe care le-am avut aduse în atenţia Comisiei de cei care au venit la Comisie, subiecte care sunt inclusiv în spaţiul public. Din punctul meu de vedere, ce a apărut în spaţiul public le ştia destul de bine sau în mare parte, ştie la ce să se aştepte sau să răspundă, nu am discutat în detaliu niciun fel de subiect, nu am trecut în revistă vreun subiect, pentru că eu cred că aceste lucruri trebuie să le facem în cadrul Comisiei“, a mai spus Manda.


 Claudiu Manda a declarat că la întâlnirea de vineri va discuta cu ambasadorul României în SUA despre procedura de invitare a acestuia în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI. „Nu e o întâlnire în care să vrem să spunem foarte multe lucruri în spaţiul public. O să fac o informare în presă despre ce am discutat acolo. (…) Dorim să discutam chestiunea aceasta procedurală, partea de invitaţie, partea formală. Nu e în ţară de fiecare dată să poată să vină oricând i-ar permite programul. O să stabilim o zi, o oră”, a declarat, joi, Claudiu Manda.

Preşedintele Comisiei SRI a spus că în comisie trebuie lămurite mai multe lucruri din perioada în care George Maior era la conducerea SRI.  „Sunt lucruri de discutat, sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care domnul Maior era directorul SRI, multe dintre ele au fost spuse deja în spaţiul public ca nişte informaţii sau prezentări ale spuselor de la comisie. Nu avem lucruri noi sau în plus, dar sunt lucruri pe care vrem să le lămurim noi, comisia, şi sunt sigur că şi domnul Maior doreşte să le lămurească”, a mai afirmat senatorul Claudiu Manda.

Social-democratul declara, miercuri, că, pe lângă ambasadorul George Maior, în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI urmează să fie audiaţi şi Florian Coldea, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, ar urma să fie audiat liu liderul PSD,  Liviu Dragnea, care a spus că doreşte să meargă la comisie pentru a face declaraţii despre ceea ce ştie în privinţa statului paralel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite