Preşedintele Iohannis a  început cu „politica lucrului prost făcut”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi l-am votat, nu-i pot trece cu vederea primele fapte greşite sau reprobabile, încă de la început de mandat. Fapte, nu vorbe. De vorbe sunt sătul, de 25 de ani numai gargară aud, aşa că m-am obişnuit să mă uit doar la fapte. Iată faptele.

  • Promovarea Alinei Gorghiu în fruntea PNL, ultimul lucru prost făcut 

Cu studii universitare şi activităţi  la universităţi private, Dimitrie Cantemir şi Titu Maiorescu, universităţi pe care nimeni nu le ia în seamă, trei contracte de consultanţă juridică cu AVAS, după ce ocupase poziţia de consilier al şefului AVAS, contracte netrecute în declaraţia de avere, aflată printre iniţiatorii unui proiect de lege care trecea Registrul Comerţului în subordinea  Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), condusă de Mihail Vlasov - astăzi judecat sub control judiciar, cam acestea sunt „meritele” dnei Gorghiu.

În ziua următoare celei în care a fost votată şef al PNL, Alina Gorghiu s-a şi repezit la Antena 3 să-l facă praf pe Traian Băsescu. Cunoscută ca susţinătoare ferventă a puciului din iulie 2012, Alina Gorghiu nu-şi  ascunde regretul că n-a reuşit.

Cel mai grav, există episoade imorale în viaţa ei personală, pe care Klaus Iohannis le-a ignorat, deşi în calitate de copreşedinte PNL Gorghiu e devenit un simbol pentru milioane de femei.

  • Cazul Dan Mihalache

În ciuda faptului că promarea acestuia în funcţia de şef al consilierilor a stârnit un val de proteste, inclusiv o scrisoare deschisă a unui grup de intelectuali promovată de Revista 22, Klaus Iohannis n-a ţinut cont de aceste proteste.

Cine este Dan Mihalache?

Dan Mihalache este un produs, 100%, al şcolii politice Iliescu-Nastase.

În perioada 2001-2004, Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Năstase.

A fost membru PSD timp de opt ani,  a părăsit partidul în 2009, pentru a  merge alături de liberalul Crin Antonescu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă, în noiembrie 2012, că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea dată.

Dan Mihalache declară atunci că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "această jigodie frustrată". Mihalache a mai spus atunci că "Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (şeful ANI - n.red.), mai bine fără". (HotNews.ro)

Această declaraţie l-a costat şi funcţia din guvernul României, Victor Ponta l-a demis pentru declaraţii antiamericane.

Dan Mihalache a contestat în instanţă decizia ANI şi a câştigat, fapt ce nu poate scuza, însă, limbajul suburban la adresă şefului inei instituţii fundamentale a statului român.

Ziaristă Sorina Matei povesteşte pe blogul său următorul episod dintr-o discuţie cu Dan Mihalache:

„Am întrebat dacă Antonescu îşi dă demisia sau nu. Am primit următorul răspuns. Îl redau exact: "Ia mai du-te şi tu în mă-ta dacă ai curiozităţi din astea...Uită numărul meu de telefon".

În ciuda unei declaraţii: „Mulţumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor şi angajamentelor pe care mi le-am luat faţă de românii din ţară şi din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privinţa echipei de consilieri, actualul preşedinte şi-a uitat promisiunea, conform principiului sau: „conducătorii nu trebuie să facă întotdeauna ce le cere poporul”!

  • Corupţii, arestaţii, condamnaţii  din PNL

O garnitură impresionantă, de tot felul: Tudor Chiuariu şi Florin Turcanu, condamnaţi definitiv, ne râd în nas din „noul” PNL, Vosganian,  Victor Paul Dobre, sunt tot acolo, apăraţi de votul colegilor parlamentari când li s-a cerut începerea urmăririi penale, Cancescu, Stavarache, Uioreanu, Roşca, sunt tot acolo, în conducerea „noului” PNL, deşi arestaţi. Şi lista nu e completă.

Iohannis a tot promis că “va rezolva”, că va vorbi cu Chiuariu să plece. Nimic în afară de vorbe, s-a molipsit de la politicienii mai vechi. Dă din gură, pe urmă uită!

Se mai face curăţenie în “noul” PNL, sau rămâne totul cum a fost în USL? Cum este cu semnalul transmis de electorat pe 16 noiembrie, l-a perceput Iohannis, sau nu?

  • Poziţia faţă de puciul din 2012

 
Speram să aflăm poziţia preşedintelui Iohannis faţă de puciul din 2012, nu de alta, dar s-ar putea, la un moment dat să-l pască aceeaşi încercare.

N-am aflat, doar câteva explicaţii vagi. “ Puciul a fost legitim, doar că s-a derulat cam repezit”.

Sau: „S-a pronunţat CCR”, ignorând faptul că prin OUG, guvernul Ponta tocmai îi ridicase dreptul de a se pronunţa pe Hotărâri ale parlamentului care afectau valori şi principii constituţionale.

Una peste alta rezultă că preşedintele Iohannis a fost de acord cu puciul din 2012, mai  puţin unele aspecte formale.

Dacă tot aşa va continua in activitatea sa, Klaus Iohannis va aplica sloganul „politica lucrului prost facut”, făcandu-ne să regretăm că l-am votat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite