Preşedintele Iohannis a greşit aducând PSD la guvernare.  De plătit, plătesc românii eroarea preşedintelui.  Cazul Marian Neacşu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD începe să-şi arate adevărata faţă. După instalarea Laurei Vicol în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, o avocată specializată în apărarea interlopilor şi politicienilor penali, inclusiv la posturile tv, urmează  Marian Neacşu, condamnat penal,  la şefia SGG, cu rang de ministru. Marcel Ciolacu a declarat că nu va renunţa la această decizie, iar premierul Ciucă trebuie să semneze numirea fără obiecţii.

PSD şi Marcel Ciolacu nu au noţiunea de morală în politică

N-au avut-o niciodată, dacă ne uităm la istoria de 30 de ani a politicii româneşti. Faptul că Marian Neacşu a fost condamnat definitiv la şase luni cu suspendare, pentru conflict de interese, nu contează în ochii lui Ciolacu. Ca şi în cazul Laurei Vicol. Nu contează acum gravitatea faptei. Important este că nu poţi pune un condamnat penal în funcţia de ministru, să conducă o instituţie extrem de importantă, precum SGG. Mai mult, Ciolacu susţine că l-a informat pe premierul Ciucă, iar acesta nu are decât varianta să semneze numirea lui Neacşu. Acum este un moment al adevărului. Acceptă Iohannis şi Ciucă ca PSD să impună în fruntea unor instituţii esenţiale ale statului şefi penali? Vom vedea astăzi magnitudinea erorii făcută de Iohannis.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis cu ocazia zilei de 1 decembrie

„În acelaşi timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligaţia de a recâştiga încrederea cetăţenilor prin fapte şi promisiuni îndeplinite, şi nu prin declaraţii de intenţie, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat prea mult timp”.

Şi cine să recâştige încrederea cetăţenilor, Ciolacu, Laura Vicol şi Marian Neacşu? Ei trebuie să livreze fapte şi promisiuni îndeplinite? Eroarea preşedintelui este evidentă. A greşit politicienii care să recâştige încrederea cetăţenilor.

„Astăzi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluţie reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu preţul unor compromisuri personale şi doctrinare dificile”.

Soluţia normală, în interesul românilor, ar fi fost menţinerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. Şi nu ruperea ei pentru a satisface ura şi dispreţul presedintului faţă de USR. Când conduci o ţară nu te laşi prins de resentimente personale. Faci ce trebuie în interesul ţării.

 „Sunt optimist că lucrurile vor funcţiona şi că rezultatele nu vor întârzia să apară”.

Să fim conştienţi că împreună, uniţi de aceeaşi parte a baricadei, vom putea să depăşim aceste crize şi vom reuşi să redobândim echilibrul în societatea noastră”.

Optimism fără nicio acoperire în realitatea politică. Ideile, principiile şi programele politice ale PSD şi PNL sunt incompatibile. Spre deosebire de USR, care avea deja un program de guvernare cu PNL şi UDMR. Vom vedea la Legea bugetului de stat, PSD vrea să crească taxe şi impozite pentru asigurarea finanţării salariilor, alocaţiilor şi pensiilor mărite. Taxe si impozite mărite vor duce la evaziune fiscală şi muncă la negru. Nu este posibil aşa ceva, dacă vrem să păstrăm deficitul bugetar în limita convenită cu UE. Despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului nici gând să pomenească ceva.

PSD a cerut rediscutarea PNRR, şi dacă îşi va continua demersul riscăm să ne stricăm relaţia cu UE. Cum ministerul de Finanţe este la PSD, vor face din Legea bugetului orice doresc. Rămâne să vedem dacă premierul Ciucă este capabil să-i oprească să facă un buget croit pe principiile şi filosofia PSD-ista.

Deja au apărut acuze şi contre între PNL şi PSD, şi ele se vor accentua pe măsură ce PSD consideră că este vioara întâi a guvernării. De ce nu a anticipat preşedintele Iohannis toate aceste evoluţii? Nu ştim, că nu mai face declaraţii şi conferinţe de presă să ne explice. Probabil ne consideră prea proşti ca să înţelegem.

Cel mai probabil PSD va conduce guvernul ca şi cum ar fi guvernul său. Iar dacă se vor ridica probleme insurmontabile între PSD şi PNL,  va cere alegeri anticipate, cu argumentul că nu are cine să conducă ţara.

Să fim uniţi de aceeaşi parte a baricadei? Care baricadă, cea ocupată de PSD? Că USR în mod sigur nu se află de aceeaşi parte a baricadei cu PSD, PNL şi UDMR.

Eroarea unui singur om, fie el şi preşedintele ţării, afectează  soarta a milioane de români

Specialişti, oameni de cultură, majoritatea presei decalară că preşedintele Iohannis a făcut o gravă eroare când a adus PSD la guvernare. Nu contează. Ca şi în cazul proiectului „România Educată”, Iohannis nu ţine cont de ce spun alţii. Nu ştie sau nu aplică proverbul: „când mai toţi îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci”. Doar el este deţinătorul adevărului absolut, ceilalţi români sunt proşti sau rău intenţionaţi.

Da, dar de plătit plătim noi românii, oamenii de rând. 

Mai spune preşedintele:

 „Sunt optimist că lucrurile vor funcţiona şi că rezultatele nu vor întârzia să apară”.

Şi dacă nu va fi aşa? Cine plăteşte suferinţele şi neajunsurile la care vor fi supuşi românii? Nimeni!

Şansele ca guvernarea PSD-PNL să decurgă în bune condiţiuni sunt minime. Doar un miracol ar face să apară consens în sânul guvernului. Încă nu se ştie dacă premierul Ciucă vrea şi poate să ţină piept cerinţelor, numirilor şi proiectelor PSD.

În plus, banii de la buget şi de la UE constituie o atracţie irezistibilă pentru PSD. S-a făcut coaliţia PSD-PNL  să poată   fura liniştiţi, şi unii şi ceilalţi, din fondurile publice româneşti şi europene?

Spre deosebire de preşedintele Iohannis, majoritatea românilor consideră o gravă eroare aducerea PSD la guvernare, fapt ce va produce multe suferinţe şi durere în rândul populaţiei. Iar autorul  „de facto” ale acestor suferinţe este preşedintele Iohannis.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite