Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Iohannis a greşit aducând PSD la guvernare.  De plătit, plătesc românii eroarea preşedintelui.  Cazul Marian Neacşu

57
2 Dec 2021 08:41:18
Ştefan Vlaston

PSD începe să-şi arate adevărata faţă. După instalarea Laurei Vicol în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, o avocată specializată în apărarea interlopilor şi politicienilor penali, inclusiv la posturile tv, urmează  Marian Neacşu, condamnat penal,  la şefia SGG, cu rang de ministru. Marcel Ciolacu a declarat că nu va renunţa la această decizie, iar premierul Ciucă trebuie să semneze numirea fără obiecţii.


PSD şi Marcel Ciolacu nu au noţiunea de morală în politică

N-au avut-o niciodată, dacă ne uităm la istoria de 30 de ani a politicii româneşti. Faptul că Marian Neacşu a fost condamnat definitiv la şase luni cu suspendare, pentru conflict de interese, nu contează în ochii lui Ciolacu. Ca şi în cazul Laurei Vicol. Nu contează acum gravitatea faptei. Important este că nu poţi pune un condamnat penal în funcţia de ministru, să conducă o instituţie extrem de importantă, precum SGG. Mai mult, Ciolacu susţine că l-a informat pe premierul Ciucă, iar acesta nu are decât varianta să semneze numirea lui Neacşu. Acum este un moment al adevărului. Acceptă Iohannis şi Ciucă ca PSD să impună în fruntea unor instituţii esenţiale ale statului şefi penali? Vom vedea astăzi magnitudinea erorii făcută de Iohannis.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis cu ocazia zilei de 1 decembrie

„În acelaşi timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligaţia de a recâştiga încrederea cetăţenilor prin fapte şi promisiuni îndeplinite, şi nu prin declaraţii de intenţie, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat prea mult timp”.

Şi cine să recâştige încrederea cetăţenilor, Ciolacu, Laura Vicol şi Marian Neacşu? Ei trebuie să livreze fapte şi promisiuni îndeplinite? Eroarea preşedintelui este evidentă. A greşit politicienii care să recâştige încrederea cetăţenilor.

„Astăzi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluţie reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu preţul unor compromisuri personale şi doctrinare dificile”.

Soluţia normală, în interesul românilor, ar fi fost menţinerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. Şi nu ruperea ei pentru a satisface ura şi dispreţul presedintului faţă de USR. Când conduci o ţară nu te laşi prins de resentimente personale. Faci ce trebuie în interesul ţării.

 „Sunt optimist că lucrurile vor funcţiona şi că rezultatele nu vor întârzia să apară”.

Să fim conştienţi că împreună, uniţi de aceeaşi parte a baricadei, vom putea să depăşim aceste crize şi vom reuşi să redobândim echilibrul în societatea noastră”.

Optimism fără nicio acoperire în realitatea politică. Ideile, principiile şi programele politice ale PSD şi PNL sunt incompatibile. Spre deosebire de USR, care avea deja un program de guvernare cu PNL şi UDMR. Vom vedea la Legea bugetului de stat, PSD vrea să crească taxe şi impozite pentru asigurarea finanţării salariilor, alocaţiilor şi pensiilor mărite. Taxe si impozite mărite vor duce la evaziune fiscală şi muncă la negru. Nu este posibil aşa ceva, dacă vrem să păstrăm deficitul bugetar în limita convenită cu UE. Despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului nici gând să pomenească ceva.

PSD a cerut rediscutarea PNRR, şi dacă îşi va continua demersul riscăm să ne stricăm relaţia cu UE. Cum ministerul de Finanţe este la PSD, vor face din Legea bugetului orice doresc. Rămâne să vedem dacă premierul Ciucă este capabil să-i oprească să facă un buget croit pe principiile şi filosofia PSD-ista.

Deja au apărut acuze şi contre între PNL şi PSD, şi ele se vor accentua pe măsură ce PSD consideră că este vioara întâi a guvernării. De ce nu a anticipat preşedintele Iohannis toate aceste evoluţii? Nu ştim, că nu mai face declaraţii şi conferinţe de presă să ne explice. Probabil ne consideră prea proşti ca să înţelegem.

Cel mai probabil PSD va conduce guvernul ca şi cum ar fi guvernul său. Iar dacă se vor ridica probleme insurmontabile între PSD şi PNL,  va cere alegeri anticipate, cu argumentul că nu are cine să conducă ţara.

Să fim uniţi de aceeaşi parte a baricadei? Care baricadă, cea ocupată de PSD? Că USR în mod sigur nu se află de aceeaşi parte a baricadei cu PSD, PNL şi UDMR.

Eroarea unui singur om, fie el şi preşedintele ţării, afectează  soarta a milioane de români

Specialişti, oameni de cultură, majoritatea presei decalară că preşedintele Iohannis a făcut o gravă eroare când a adus PSD la guvernare. Nu contează. Ca şi în cazul proiectului „România Educată”, Iohannis nu ţine cont de ce spun alţii. Nu ştie sau nu aplică proverbul: „când mai toţi îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci”. Doar el este deţinătorul adevărului absolut, ceilalţi români sunt proşti sau rău intenţionaţi.

Da, dar de plătit plătim noi românii, oamenii de rând. 

Mai spune preşedintele:

 „Sunt optimist că lucrurile vor funcţiona şi că rezultatele nu vor întârzia să apară”.

Şi dacă nu va fi aşa? Cine plăteşte suferinţele şi neajunsurile la care vor fi supuşi românii? Nimeni!

Şansele ca guvernarea PSD-PNL să decurgă în bune condiţiuni sunt minime. Doar un miracol ar face să apară consens în sânul guvernului. Încă nu se ştie dacă premierul Ciucă vrea şi poate să ţină piept cerinţelor, numirilor şi proiectelor PSD.

În plus, banii de la buget şi de la UE constituie o atracţie irezistibilă pentru PSD. S-a făcut coaliţia PSD-PNL  să poată   fura liniştiţi, şi unii şi ceilalţi, din fondurile publice româneşti şi europene?

Spre deosebire de preşedintele Iohannis, majoritatea românilor consideră o gravă eroare aducerea PSD la guvernare, fapt ce va produce multe suferinţe şi durere în rândul populaţiei. Iar autorul  „de facto” ale acestor suferinţe este preşedintele Iohannis.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

57 Comentarii

leuldinpanjshir99
2.12.2021, 08:46:10

Parca ar fi prima tampenie pe care a facut-o galiganul talamb de la Cotroceni .... Si cu siguranta nu va fi nici ultima. Mai are timp vreo trei ani sa se desfasoare ...

+7 (7 voturi)
Vanatorul/dc
2.12.2021, 09:02:18

”Guvernarea atipica” (expresie iohannista) izvorata din politicianismul jigodist-neosecuristic al lui Iohannis, Pahontu si Hellvig, guvernare la care participa PNL, PSD, UDMR şi minorităţi”, se putea intampla numai intr-o idiocratie mitomano-cleptocrata precum Romania duetului hegemoni mafiot postdecembritst PNL+PSD..! Altminteri, trebuie reamintit faptul ca guvernarea putred de corupta a lui Iohannis, Cîțu si a restului gastii cozilor de topor peneliste care-si spun in bataie de joc ”echipa castigatoare” a fost intr-atat de, ”hrăpăreață” in jafuri ale banului public si intr-atat de imbecila si dezastruoasa pentru Romania si romani, incat o parte a populatiei (cea nu tocmai foarte inteligenta) a ajuns sa priveasca mizerabilulul troc jigodisto-politicianist prin care Iohannis i-a adus pe pesedisti la putere ca o mare usurare..! Si asta pentru ca practic, dintr-o țară cu resurse si perspective exceptionale, România regimului Iohannis si al celorlalte cozi de topor din gasca lui, dupa ce a fost mafiotiozata la toate nivelurile existente in organigrama bugetara, a fost adusă in final la statutul de..”stat esuat”. Iohannis si ai lui au facut din Romania cea mai corupta, mai săracă si mai ”africana” țară a Europei, o colonie exceptata de la luarea deciziilor care o privesc , ”ocolita” de cele mai importante trasee si conexiuni europene, o ”Somalie” carpato-danubiana cu cea mai mare emigrație din lume în timp de pace, o ”Etiopie” balcanica cu cel mai prapadit nivel de trai si cu cei mai multi analfabeti funcțional pe cap de locuitor, o ”Botswana” penelist-mioritica cu cea mai mare mortalitate la milionul de locuitori (la toate categoriile de varsata)si cu o îndatorare excesiva care va apasa pe umerii mai multor generatii. Si apropo..Iohannis , PNL si PSD au mai infiintat 2 ministere..! Ca sa aiba de unde da sinecuri la armata de smenari pesedisti si penelisti care le vor popula..!

-15 (27 voturi)
Vanatorul/dc
2.12.2021, 09:11:01

Ce epitete ar merita acei romani care accepta linistiti si umili sa traiasca intr-o idiocratie mitomano-cleptocrata, inghitind pe nemestecate manipularile propagandei oficiale ale regimului iohannisto-neosecuritico actual , lasandu-se condusi, ca o turma de rumegatoare, de catre un un escroc imobiliar anchetat in nu mai putin de 17 dosare penale pentru multiple fapte de coruptie..? Cum cred ei ca merita sa fie apelati si tratati, daca vor continua sa se supună docili unui asemenea regim care le-a adus statutul de ”somalezii” UE, ba chiar sa-i mai si slaveasca corifeii..? Cred acesti romani ca radiera cenzurii sau propagandistii regimului pot ascunde la infinit toate astea ..? Cred acesti iobagi contemporani ai fanariotismului actualului regim ca supunerea lor oarba, si slavirea unor impostori penali tradatori de neam si tara, le va tine de foame mult timp..? Cred ca obedienta fata de niste cozi de topor care ii mint si jefuiesc ii poate scuti de rusinea de fi priviti ca ”africanii Europei”..? Cum isi vor justifica in fata copiilor si nepotilor slugarnicia fata de un regim mafiotizat si fanariotizat, care le ruineaza tara si le amenateaza viitorul..? Cel mai tarziu la iesirea din iarna asta..vine revolta oamenilor cinstiti, dar batjocoriti, saraciti si infometati de actualul regim. Ce le vor spune..? Tot minciuni..? Minciunile nu tin de foame, iar in afara de asta ”Poți minți câțiva oameni tot timpul și pe toată lumea din când în când, dar nu poți minti pe toată lumea tot timpul” (Abe Lincoln)

-14 (28 voturi)
Utilizator Adevărul
2.12.2021, 09:05:01

Comentariu considerat abuziv.

Stengaru Cosmin
2.12.2021, 09:09:55

............ O mare , enorma greseala a PSD participarea la guvernare . Romanii , mare parte dintre ei , trebuiau pusi sa-si duca crucea cu guvernarea Johanist - USR -ista . Chiar cu riscul de a farama tara . Ca sa fie unii multumiti , trebuia sa vina PSD-istii la guvernare , dar sa guverneze cum vor TFL-istii , USR-istii . De fapt PSD - ul sa sustina guvrnarea ... asa in orb . Cam rara avis rusinea , printre autonumitele elite ale romanilor . De aceea , ceea ce au facut in anii 50 comunistii , elitelor anterioare era in mare parte din cazuri , binemeritat .

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (57)

Modifică Setările