Preşedintele Iohannis a preluat de la Cîţu stilul „wishful tinking”. Sau vor să ne prostească…

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o recentă declaraţie, preşedintele Iohannis a spus că nu se poate vorbi de un eşec la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Doar la Titularizare s-a înregistrat un eşec, ne spune preşedintele Iohannis. Am prezentat rezultatele de la cele două examene nationale de absolvire, le reiau şi aici, poate, poate pricepe şi domnul preşedinte ceva. Iată declaraţia preşedintelui Iohannis:

"Eu nu aş vorbi despre un eşec al examenelor, examenele s-au desfăşurat în format fizic, şi examenul de la finalul clasei a opta, şi Bacalaureatul. Rezultatele au fost bune, singurul eşec a fost la titularizare”.

Iată rezultatele „bune” la Bacalaureat

Din datele oficiale prezentate de ministerul Educaţiei avem următoarea situaţie a examenului de Bacalaureat de anul acesta.

Elevi din seria curentă, existenţi în ani terminali: 148.000

Elevi înscrişi la Bac: 114.136 (34.000 de elevi nu s-au înscris la examen!)

Elevi prezenţi la examen: 110.358

Elevi reuşiţi la examen: 81.350

Adică,  raportat la numărul de elevi existenţi în anii terminali avem un procent de promovare de 55%. Restul, de 45%, au făcut liceul degeaba. Nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat sau nu au reuşit să-l treacă. Şi care se adaugă la cei peste un milion de elevi din ultimii ani, care au făcut liceul degeaba. Vi se pare un rezultat bun faptul că 67.000 de elevi nu au trecut examenul de Bacalaureat? Deşi societatea a plătit salariile profesorilor şi cheltuielile de funcţionare a şcolilor.

Mai gravă este soarta elevilor buni şi foarte buni care n-au avut acces la învăţământul online,  nici bani de meditaţii, şi nu s-au înscris la examen sau n-au reuşit să-l treacă. Elevi pierduţi pentru totdeauna. Este şi acesta un rezultat bun?

După cele 56.000 de contestaţii depuse la Bacalaureat, la 53.000 s-a modificat nota, uneori  şi cu 4 puncte. Adică în 95% dintre contestaţii. În ciuda faptului că profesorii au avut un barem de corectare, vedem că s-a corectat „după ureche”. Nu am văzut analizate cauzele şi soluţiile pentru această situaţie aberantă. Oare, tezele care nu au fost contestate, cum or fi fost corectate? Este şi acesta un rezultat bun?

Evaluarea Naţională

Elevi înmatriculaţi în clasa a VIII-a: 147.650

Elevi înscrişi la examen: 131.177

Elevi prezentaţi la examen: 123. 122

Elevi care au luat peste 5 la matematică: 83.000, adică 56%, raportat la numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a!

54% dintre elevi, adică 64.650,  nu ştiu cele patru operaţii aritmetice şi câteva formule de arii şi volume! După 8 ani în care societatea a plătit salarii profesorilor să-i inveţe carte!

Din cei 147.650 elevi înmatriculaţi în clasa a VIII-a, 24.500 nici nu s-au prezentat la examen. Oare de ce?

Şi  testele PISA ne dau aceeaşi situaţie: 44% dintre elevii de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, iar la matematică suntem pe ultimul loc în Europa.

Este acesta un rezultat bun, cum zice dl preşedinte Iohannis?

Mărturisesc că nu înţeleg susţinerile preşedintelui Iohannis şi ale ministrului Cîmpeanu. Fie aşa cred şi în sinea lor, că rezultatele la aceste examene sunt bune (bine că n-au zis „foarte bune”!), şi atunci trăiesc şi funcţionează în sindromul „wishful tinking”, fie vor să ne prostească, să credem ce spun ei, fără să analizăm datele şi cifrele examenelor.

Şi premierul Cîţu ne amăgeşte că trăim foarte bine, că economia „duduie”, cu creştere importantă. Dar am împrumutat zeci de miliarde de euro pentru a avea această „creştere” importantă!

Mai ştiu pe cineva care ne arăta că economia duduie, ca până la urmă să „bubuie”!

Şi în trecut politicienii se întreceau care mai de care să ne prostească cu cifre aberante, din care rezulta că au o activitate foarte bună la conducerea statului. Motivul? Să-şi menţină funcţiile din care furau de stingeau. Dar nu credeam că însuşi preşedintele Iohannis să coboare atât de jos încât să prefacă  „negru” în  „alb,  să mai aibă şi pretenţia să-l credem. Sau poate nu mai are această pretenţie. Peste trei ani îşi termină mandatele şi vom vedea în ce capitol din istoria României va avea găzduire!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite