Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta la Palatul Cotroceni VIDEO

12
5 Aug 2021 09:23:05
Autor: News.ro
Foto Presidency.ro
Foto Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, joi, cu bicicleta, la Palatul Cotroceni, aceasta nefiind prima acţiune de acest gen a şefului statului.

Îmbrăcat într-o ţinută lejeră şi purtând casca de protecţie, Klaus Iohannis s-a deplasat cu bicicleta pe un traseu unde sunt amenajete piste de biciclete. În unele locuri, el a fost nevoit să se ferească din cauza copacilor.
 

 
În 3 iunie, Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, pentru a participa, alături de primarul general, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, la un eveniment pentru a marca Ziua Mondială a Bicicletei.
 
Şi în 23 aprilie, Klaus Iohannis a folosit bicicleta pentru a ajunge de la Vila Lac la Palatul Cotroceni, el alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare. Atunci, el i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta, transportul public sau să meargă pe jos.
 
”Avem mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să foloească mijloace de transport alternative sau chiar mersul  pe jos. Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, e foarte sănătos, te mişti mai uşor în trafic şi ajungi la serviciu la fel cu maşina personală. Un pic de ploaie nu a dăunat nimnănui. Şi pe o astfel de vreme se poate merge cu bicicleta. O alternativă este transportul public în comun. Încercaţi să lăsaţi maşina personală acasă. Astfel, vom reduce poluarea în oraşele noastre şi mişcarea în oraş va fi mai relaxată şi plăcută nemaivorbind de beneficiile pentru sănătate”, a fost îndemnul lui Klaus Iohannis.
 
Pe de altă parte, în 2018, tot în 23 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit la o plimbare cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău. "Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme. Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic. În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta (...) Am făcut 3 minute de la reşedinţă şi până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, le-a spus, atunci, Klaus Iohannis jurnaliştilor care l-au aşteptat la Arcul de Triumf.
 
În 2016, preşedintele Klaus Iohannis a participat la campania "Pedalăm pentru Invictus 2017", care îşi propunea să sprijine militarii români răniţi în Afganistan să ajungă la Jocurile Mondiale Paralimpice din Canada. Atunci, Iohannis a mers cu bicicleta, fiind întrebat după eveniment dacă s-a antrenat pentru a participa şi a răspuns negativ, pentru că aceasta este "starea sa naturală".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

defu gabi
5.08.2021, 09:42:08

In afara de simbolistica progresist-marxista, la moda azi, show-ul pe bicicleta al primului om in stat a avut vreun impact pozitiv asupra calitatii actului politic si profesional?!

-10 (14 voturi)
John McClane
5.08.2021, 09:49:26

Individul mai duce si lumea in eroare. Partea cu ploaia e de baza. La vremurile de acum picul de ploaie e puhoi, iar trasnetul e atras de metalul bicicletei. Franare zero, stabilitate in viraje doar pentru cei incercati. Pentru el ar fi numai bine sa iasa pe ploaie, doar e fiul ei. Iar noi scapam inainte de termen...

+5 (15 voturi)
Damian Marius
5.08.2021, 09:53:37

Imaginea unui președinte responsabil, sportiv, popular, cultivat! Bineînțeles, tăntălăule! Uită-te pe sondaje! Lenin și cu Zinoviev când mergeau cu tandedemul aveau interese marxiste profunde. Ca acelea pe care le ai tu pedalând în tandem cu prostia!

-11 (11 voturi)
John McClane
5.08.2021, 09:44:25

Varsa banul ca nu ai casca si vesta! Sau tu esti deasupra legii?

+6 (12 voturi)
Damian Marius
5.08.2021, 09:47:58

Îi vedeți Ilici Iliescu, pe Băsescu, pe Puie Monta, pe Draknea sau pe Ciordy pedalând prin Cișmigiu? Am văzut-o pe Prostăncilă pedalând. Da” ea și cu Carmen Gaz au exercițiu din tinerețe pe când ”pedalau” vesele împreună cu consilierii de la CJ Tiliorman.

-12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările