Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şefii Parlamentului la Cotroceni. Ce spune şeful Senatului despre o posibilă stare de urgenţă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şefii celor două Camere ale Parlamentului la Cotroceni. Întâlnirea are loc în contextul în care Federaţia Rusă a invadat Ucraina.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea o întâlnire joi, 24 februarie 2022, ora 13:00, la Palatul Cotroceni, cu Preşedintele Senatului, Florin-Vasile Cîţu, şi cu Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru a discuta situaţia generată de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a anunţat Administraţia Prezidenţială. 

Convocarea fost anunţată în urma invadării Ucrainei de către Federaţia Rusă în această dimineaţă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT, joi, la ora 11.00, după ce Federaţia Rusă a invadat Ucraina. Şi la nivelul guvernului a fost organizată o echipă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea măsurilor la nivel intern.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat referitor la convocarea şefilor din Parlament că este sigur că „Parlamentul României trebuie să fie pregătit, dacă este nevoie pentru orice. 

Întrebat dacă va fi declarată starea de urgenţă, şeful Senatului a răspuns că „decizia este luată de CSAT, preşedinte României, dacă se va lua această decizie, va fi anunţată de preşedintele României imediat”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite