Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în vizită la Bucureşti, la invitaţia lui Ludovic Orban

3
28 Aug 2021 21:11:03
Autor: News.ro
Igor Grosu FOTO Facebook
Igor Grosu FOTO Facebook

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova condusă de preşedintele forului legislativ, Igor Grosu, face o vizită oficială la Bucureşti, înperioada 31 august - 2 septembrie, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Delegaţia din Republica Moldova va participa la deschiderea sesiunii parlamentare de toamnă, Camera Deputaţilor şi Senatul urmând să se reunească în şedinţă comună în 1 septembrie.

”Acţiunea îşi propune atât consolidarea relaţiei privilegiate dintre legislativul român şi Parlamentul R.Moldova, cât şi reconfirmarea dorinţei celor două părţi de a încuraja cooperarea în vederea susţinerii proiectelor comune de interes major”, se arată în memorandumul pe această temă aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

În cadrul vizitei, Igor Grosu va avea întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban şi cu preşedintele Senatului Anca Dragu.

Totodată, delegaţia parlamentară din Republica Moldova va fi primită şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

Igor Grosu, lider interimar PAS, a fost ales preşedinte al Parlamentului de la Chişinău în 29 iulie.”Este o mare responsabilitate pentru mine şi ţin să le mulţumesc cetăţenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă. Vreau să fiu un Preşedinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor şi îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi şi decizii bune. Încrederea oamenilor în instituţia supremă a democraţiei poate fi recâştigată doar cu muncă şi onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituţia şi legile ţării, vom lucra eficient pentru reformarea justiţiei şi a funcţionării instituţiilor, pentru mărirea pensiilor şi salariilor, dezvoltarea infrastructurii şi a comunităţilor locale, pentru susţinerea mediului de afaceri, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe”, a scris Grosu pe Facebook după alegerea sa.

Citeşte şi Iohannis: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova. Avem oportunitatea unei cooperări aprofundate VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Realist
28.08.2021, 22:12:26

Am urmarit parada unitatilor de elita de ziua independentei RM - speakerul ii prezenta pe comandantii lor super-medaliati, etc - si am observat un tipar (nu ca ar fi ceva nou pt mine): TOTI avea prenume rusesti, chiar daca numele era deseori cu rezonante romanesti ! Uitati-l si pe nenea asta: Igor Grosu ! Suna ca draku, vorba unui clasic ! Este manifestarea RUSIFICARII sarmanei Basarabii, abadonata in bratele muscalilor ! La un moment dat, parintii moldavi cu pretentii de a avansa in elita "republicii" (condusa preponderent de rusnaci) incepusera sa-si boteze copiii cu nume rusesti - oh vai, tragic dar si in acelasi timp, de inteles, omul incearca sa se adapteze ... Sa speram ca Istoria va indrepta aceste mutilari ... L-as intreba pe dl ..Igor, daca are copii, si daca are, cum ii cheama ?

+11 (11 voturi)
Bongo Pongo
29.08.2021, 00:31:37

Nu ii obliga nimeni. Ei sunt doar niste moldoveni libidinosi cu fundu' in doua luntre. Cu prenume rusesti sa dea bine la Maskva si pasapoarte romanesti sa dea bine la Paris. Daca i-ar vedea Stefan i-ar trimite robi la tatari.

-12 (12 voturi)
Mandrean Paul
29.08.2021, 08:37:00

@pogadin sau pongodin sau, mai simplu, goicea, Ceaplau, spre deosebire de rusii tai, romanii ii ajuta pe fratii lor din Basarabia.

+11 (11 voturi)
Modifică Setările