Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele PMP, despre candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014: Nu am renunţat, am fost înlocuit

4
27 May 2021 17:30:16
Autor: Maria Dinu
Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu Preşedinte PMP / Captură
Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu Preşedinte PMP / Captură

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu a declarat joi la Brăila că în anul 2014 nu a renunţat la candidatura sa la alegerile prezidenţiale, ci a fost înlocuit de Partidul Mişcarea Populară.

„În 2014 am fost înlocuit de Partidul Mişcarea Populară. (...)Nu am renunţat, am fost înlocuit prin decizia Partidului Mişcarea Populară”, a spus preşedintele PMP, Cristian Diaconescu într-o conferinţă de presă la Brăila. 

Întrebat dacă va merge până la capăt de data aceasta, el a răspuns că îşi respectă partidul şi deciziile pe care le ia. 

Motivul invocat de Diaconescu la acea vreme a fost solidaritatea dintre candidaţi, necesară pentru continuarea proiectelor lui Traian Băsescu. 
 
La acel moment, actualul preşedinte al PMP spunea că partidul o „are candidat pe doamna Udrea pentru preşedinţia României. Eu sunt preşedinte FMP. Având în vedere situaţia internă complicată, dar şi situaţia internaţională, consider că e mult mai important să avem o atitudine solidară. Consider că proiectul lui Traian Băsescu, privind modul în care statul român poate deveni un stat modern, trebuie încurajat de PMP şi FMP. Era o aventură ideea de a împărţi electoratul care este alături de Traian Băsescu. FMP o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP. Este un anunţ cât se poate de natural şi normal, deoarece solidaritatea între candidaţi trebuie să prevaleze“, a spus Cristian Diaconescu odată cu anunţul retragerii sale. 
 
]n anul 2014, după ce anunţase iniţial că partidul său îl susţine la prezidenţiale pe Cristian Diaconescu, Elena Udrea i-a mulţumit pentru susţinere. 
 

„Cristian Diaconescu dovedeşte că este un om de stat care pune interesul naţional, de a-l opri pe Ponta să devină preşedinte, în faţa unui interes persoanl. Din acest moment, candidatura mea capătă şi o mai mare consistenţă. Proiectul Mişcarea Populară a pornit cu un an în urmă de la dorinţa unor oameni de  a continua reformele lui Traian Băsescu pentru statul de drept şi independenţa justiţiei. Îmi doresc nu doar ca domnul Diaconescu să-mi fie un susţinător, ci să-mi fie alături. Vom merge în ţară, vom convinge electoratul să vină alături de noi“, a afirmat Udrea atunci. 

Cristian Diaconescu este acum primul candidat validat de un partid pentru alegerile din 2024. El a fost ales preşedinte al PMP în luna martie,  anul acesta, după ce Eugen Tomac şi-a dat demisia de la conducerea partidului în uma alegerilor parlamentare la care partidul nu a reuşit să atingă pragul electoral pentru intrarea în Parlament. 

Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

leuldinpanjshir99
27.05.2021, 17:33:30

Trebuia sa se dea in stamba coana Nutzy, favorita lui Petrov ...

-4 (4 voturi)
Ludwig
27.05.2021, 19:11:26

Baiat destept diaconescu, dar traseist din oportunism. A fost la psd, apoi a fugit la unpr-ul generalului de izmene si plagiator Oprea. Aici a fugit de la psd cu fostul ministru al muncii Marian Sarbu. In final cand corabia cu sobolani se scufunda a fugit la pmp-ul securistului petrov...

+6 (6 voturi)
eu doar constat
27.05.2021, 18:21:25

Istoria s-a repetat. "Draga Stolo", cu lacrimile de crocodil din 2004, s-a transformat in "Draga Kristi", fara lacrimi. FaltulerMan a ramas tot ala, papusar in PMP. Diaconescu asta, inca n-a bagat la cap, ca numai in cimitire se gasesc oameni care nu pot fi inlocuiti.

-2 (4 voturi)
Burci Infractorul
27.05.2021, 20:06:08

Un tovarăș cu gradul și experiența lui știe că ordinul se execută, nu se discută. Nici măcar nu a fost un traseist politic, când "Serviciul" a dat ordin să se infiltreze în PSD, a intrat în PSD, după asta a mai trecut prin multe alte garnizoane: UNPR, PDL, PMP... :))

-2 (2 voturi)
Modifică Setările