Preşedintele PNL Constanţa: „O veste excelentă pentru dobrogeni şi pentru românii care merg la mare: nu vor mai plăti taxă la podurile dunărene!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Bogdan Huţucă
FOTO: Facebook/ Bogdan Huţucă

Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege care anulează taxa peste podurile dunărene, a anunţat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă. Votul final aparţine plenului Camerei Deputaţilor, cameră decizională.

Proiectul de lege este iniţiat de 3 ani şi vine să anuleze o taxă considerată discriminatorie, mai ales de locuitorii judeţelor Constanţa şi Tulcea, dar şi de operatorii economici.

„Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege pe care l-am depus în urma cu trei ani, care anulează taxa peste podurile dunărene. Acest lucru reprezintă o veste foarte bună atât pentru dobrogenii care folosesc foarte des aceste treceri cât şi pentru românii care merg la mare”, a transmis Huţucă.

Potrivit acestuia, taxa peste podurile dunărene era „una discriminatorie”, care nu s-ar fi justificat, deoarece şoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naţionale

„Nu este corect ca unii români să plătească suplimentar aceeaşi taxă! Românii care trec peste podurile Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din raţiuni pur financiare”, a explicat liderul liberal. 

Deputatul liberal arată că eliminarea taxei va ajuta antreprenorii români, în special pe cei dobrogeni, dar şi consumatorii din întreaga ţară.  

„Prin eliminarea acestei taxe sprijinim indirect atât antreprenorii, în special transportatorii, cât şi angajaţii constănţeni. Pentru a avea o economie puternică şi sănătoasă trebuie să înlăturăm bariere din calea antreprenorilor”, a mai spus Huţucă. 

Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanţa a mai transmis că Guvernul condus de liberali va continua investiţiile în infrastructură şi că eliminarea acestei taxe nu va afecta bugetul CNAIR din acest an. 

„Propunerea noastră este ca aceste taxe să fie eliminate de la începutul anului viitor, pentru a nu afecta în niciun fel bugetul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în acest an. România are nevoie de investiţii majore în infrastructură şi guvernul liberal va face aceste investiţii cu bani europeni, cu finanţare din PNRR şi cu bani de la bugetul de stat”, a conchis liberalul.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite