Preşedintele Traian Băsescu vorbeşte marţi, la ora 15, în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Marţi, la ora 15, preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Şeful statului se află pentru prima dată în faţa noului Legislativ.


"Domnul preşedinte al României, Traian Băsescu, a transmis joi, 7 martie, o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care solicită, în temeiul Art.88 şi Art.65 din Constituţie  să se adreseze, în data de 12 martie, plenului reunit cu privire la probleme actuale de politică europeană", a declarat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului, citat de Mediafax.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat duminică seara, la Antena 3, că aşteaptă de la preşedintele Traian Băsescu să spună adevărul despre ce s-a întâmplat la Consiliul JAI din 7-8 martie.

”Mă aştept în Parlament să spună adevărul despre ce a fost la JAI. Să nu-i lase pe oamenii lui din România să spună minciuni. În Consiliul JAI s-a opus doar Germania. Finlanda şi Olanda au spus ”hai să aşteptăm până în decembrie”, dar 13 ţări care au luat cuvântul şi au spus că este incorect ce i se întâmpla României.(...) România a fost ajutată de Spania, Italia, Austria, Grecia”, a afirmat Ponta.

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat  că nu va participa la discursul şefului statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite