Politică

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Ungariei, János Áder, va participa la slujba papală din 1 iunie, de la Şumuleu Ciuc

4
13 Apr 2019 12:56:41
Autor: News.ro

Preşedintele Ungariei, János Áder, va participa la slujba papală din 1 iunie, de la Şumuleu Ciuc, la invitaţia arhiepiscopului romano-catolic de Alba-Iulia, György Jakubinyi, anunţă MTI.

Conform MTI, şeful statului maghiar va sosi la Şumuleu Ciuc împreună cu soţia sa, Anita Herczegh.

O săptămână mai târziu, János Áder şi soţia vor fi prezenţi şi la tradiţionalul Pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, care are loc în 8 iunie.

Pentru slujba Papei Francisc s-au înscris, până acum, peste 100.000 de persoane, mai multe trenuri cu pelerini fiind aşteptate să sosească din Ungaria cu ocazia vizitei Papai Francisc.

Arhiepiscopul György Jakubinyi va extinde durata pelerinajului de la Şumuleu Ciuc şi posibilitatea primirii indulgenţei plenare, şi pentru ziua vizitei Papei, s-a anunţat anterior, anunţă MTI.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai - 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Guvernul a aloca, 9 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru cheltuielile legae de vizita Papei Francisc în România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Galeriu Crestinu
13.04.2019, 15:43:21

Asa trebuie sa fie un adevarat presedinte crestin adevarat practicant caruia nu-i rusine de barfa Mass-Mediei Marxist-Progresiste ca-i "medieval invechit"..... ...am avut parte numai de presedinti atei incepand cu Ghiorghiu-Dej, Ceausescu si terminand cu criminalul ILIESCU- KGB, Basescu care zicea ca n-avea biserica pe vapor....si acum multi candidati pagani ca Tariceanu, Ponta, Ciolosh si altii se tot inghesuie sa fie presedinti atei peste Romania noastra....

+4 (4 voturi)
Stoica Avram
13.04.2019, 16:29:49

Atât de mândrii (și abonați la sinucideri) sunt creștinii unguri încât nu au reușit, până astăzi, să găsească. și ei, un loc de pelerinaj catolic, (în afară de Máriapócs ) „un Şumuleu Ciuc” pe teritoriul Ungariei (doar au câțiva munți și câteva dealuri pe-acolo ) ! Ce poți să faci ? Unde este tradiție creștină și oarecare „nemulțumire istorică”, acolo trebuie, musai, să vină și autoritățile statului ungar !

-4 (4 voturi)
Buda UlanBator
13.04.2019, 18:52:16

BUDAPESTANII place mult la Romania... Ei ignora pe ULTRA - ULANBATORISTII din tara lor care vor sa mearga la ULAN BATOR unde primarul acelui stat le a promis tuturor HUNILOR DIN EUROPA CETATENIA ULANBATORIANA. Cu cetatenia ULANBATORIANA vin si diferite avantaje cum ar fi: Corturi, gratis, cusute cu fire de par de strutz si camila drumadera de rasa clasa CINCI STELE. Pasaport MONGOLIC cu fotografie pe camila DRUMADERA. Soba cu gaz metan de la Rusi. Loc de munca aranjat la numeroasele statii de alimentare ale DRUMADERILOR. Lectii de limba sau limbism la MOSCOVA. Bani de buzunar. Bani pentru droguri necesare la o altitudine anume cum ar fi COCAINA,OPIUM.

-3 (5 voturi)
Szaka Attila
14.04.2019, 00:11:17

Mitropolitul Eustathius al Tesalonicului (în greacă Εὐστάθιος Θεσσαλονίκης) a scris următoarele despre maghiari în secolul XII - „De la primii sciţi, care erau foarte credincioşi şi cinstiţi, după toate influenţele străine şi necurate prin care s-au distanţat urmaşii acestora, până la perioada în care au devenit cunoscuţi drept maghiari, în Pannonia s-au stabilit definitiv. Aşadar, aşa cum separăm apa de foc, aşa s-au separat şi ei de păcate, s-au reîntors la străvechea lor moralitate nezdruncinată.” Magister P. care a fost numit „Anonymus" scrie următoarele: „Maghiarii, care în vitejie şi iscusinţele războiului fiind o naţiune mare, cum am declarat şi mai sus, provenienţa lor e din naţiunea sciţilor...” Aceştia au fost maghiarii adevăraţi! Ei au oprit hoardele mongolilor, chiar dacă au pierdut primele bătălii cu aceştia şi s-au jertfit cu miile pe câmpurile de luptă, dar au salvat Europa! Aşa au scăpat şi strămoşii tăi, că altfel nici voi nu prea mai eraţi pe aici!

+3 (5 voturi)
Modifică Setările