Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, trimis în judecată. Este acuzat că ar fi demis abuziv doi directori din cadrul instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au finalizat rechizitoriul în dosarul în care preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a fost anchetat pentru abuz în serviciu, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3.

Dosarul a fost dechis ca urmare a unei plângeri în care era acuzat de concedierea abuzivă a doi angajaţi. Preşedintele AEP a fost pus sub învinuire în martie 2021, presupusele fapte fiind comise în 2019.

"Mi-au comunicat că am calitatea de suspect într-un dosar în două infracţiuni de abuz în serviciu pentru două sancţiuni disciplinare cu avertisment în 2019. E vorba de acei doi directori, Gabriela Saucă şi Cristian Petraru, care au demisionat. Ulterior au plecat cu acordul părţilor, deci pe cale amiabilă", spunea, în martie, pentru News.ro, Mituleţu-Buică.

În iulie 2019, preşedintele AEP a propus Parlamentului demiterea a doi directori ai instituţiei - Gabriel Saucă, director general al Direcţiei de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional şi Cristian Petraru, şeful Departamentului de organizare a proceselor electorale.

 

PNL a reclamat atunci PSD-izarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi demiterea unor profesionişti în detrimentul unor oameni de partid.

 

De asemenea, în luna august 2019, un număr de 14 organizaţii neguvernamentale au solicitat o serie de clarificări Parlamentului pentru demiterea lui Gabriel Saucă şi a lui Cristian Petraru.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite