UPDATE Şanse minime pentru ca întâlnirea dintre Băsescu şi Mungiu-Pippidi să aibă loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Bogdan Oprea, nu confirmă întâlnirea dintre Traian Băsescu şi preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, care ar urma să aibă loc, sâmbătă seara, între orele 19.00 şi 20.30.

UPDATE Se pare că şansele pentru ca întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Alina Mungiu-Pippidi, care urma să aibă loc sâmbătă seară, sunt minime. Potrivit unor surse, membrii ONG-urilor care protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană nu o recunosc pe Alina Mungiu-Pippidi ca reprezentant al lor. În aceste condiţii, este foarte posibil ca întâlnirea dintre şeful statului şi preşedintele Societăţii Academice din România să nu mai aibă loc.

Aceleaşi surse au dezv'ăluit, pentru adevarul.ro, ca Alina Mungiu-Pippidi ar fi dorit să iniţieze această dezbatere chiar şi în condiţiile în care membrii ONG-urilor în cauză nu ar fi recunoscut-o ca reprezentant al lor. Se pare că Mungiu-Pippidi ar fi dorit ca întâlnirea să aibă loc între ea, în calitate de simplu cetăţean, şi preşedintele României.


„Până la această oră, preşedintele nu are pe ordinea de zi vreo întâlnire cu doamna Mungiu-Pippidi“, a declarat pentru „Adevărul“ Bogdan Oprea.

Alina Mungiu-Pippidi l-a provocat, duminică, pe şeful statului la un dialog faţă în faţă pe teme precum: Roşia Montană, dezamăgirea tineretului din stradă, referendumul de anul trecut şi anticorupţia.

Invitaţia Alinei Mungiu-Pippidi a venit pe fondul unei afirmaţii a preşedintelui care a declarat, duminică, în emisiunea „După 20 de ani“, că Pippidi ar trebui să lase demagogia şi să intre în politică.

„Înţeleg că doamna Mungiu Pippidi este un factor de stimulare a mişcărilor, cred că ar fi un foarte bun ministru de Finanţe. Înţeleg că dânsa a făcut programele de guvernare, nu am primit un astfel de program. E timpul să se iasă din demagogie, cei care cred că ştiu mai bine să intre în politică. Un astfel de partid ar fi binevenit“, a spus preşedintele. 

Preşedintele a răspuns în aceeaşi zi la invitaţie, însă Alina Mungiu-Pippidi i-a răspuns şefului statului că nu poate ajunge în ziua şi ora stabilite de Preşedinţie (joi, ora 11.00), deoarece este plecată din ţară. 

Ulterior, pe site-ul Alianţa pentru o Românie Curată a apărut o ştire care anunţa că preşedintele Traian Băsescu va participa, sâmbătă, între orele 19.00 şi 20.30, la Palatul Cotroceni, la o dezbatere cu preşedintele Societăţii Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi. Temele de discuţie vor fi: Roşia Montană, dezamăgirea tinerilor din stradă, referendumul de anul trecut şi anticorupţia.

Moderator al dezbaterii va fi domnul Luca Niculescu. În sală va fi permis accesul presei, jurnaliştii putând să adreseze şi întrebrări, precum şi al reprezentanţilor societăţii civile şi al consilierilor preşedintelui României.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite