Politică

articolul anterior articolul urmator

Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat. Reacţia premierului

15
18 Jan 2022 09:11:11
Autor: Andreea Traicu

Teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar conţine plagiat în cel puţin 42 din cele 147 de pagini, iar o parte din textul plagiat ar proveni din alte două teze de doctorat, una dintre ele coordonată de îndrumătorul premierului, anunţă PressOne.

Nicolae Ciucă a devenit doctor în Ştiinţe militare în anul 2003, cu lucrarea "Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale", susţinută la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.
 
Lucrarea are 309 pagini, dintre care 162 cu anexe.

PressOne menţionează că unele porţiuni plagiate ar proveni din surse tipărite care nu pot fi detectate cu un soft anti-plagiat. Sursa citată menţionează că în urma analizei au fost depistate patru tehnici clasice de mascare a plagiatului, în afara de copierea efectivă în unele locuri, respectiv reformularea începutului de paragraf, eliminarea unor cuvinte neesenţiale, aşezarea ideilor cu liniuţă de la capăt şi topica inversată


Reacţia premierului


"Apreciez interesul dumneavoastră faţă de etica academică şi respectarea acesteia în cadrul lucrărilor ştiinţifice.

Vă asigur că în toată cariera mea de ofiţer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilităţile, indiferent de funcţia ocupată. Nu voi renunţa la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.

Lucrarea a stat şi stă la dispoziţia publicului de aproape 20 de ani şi a fost întocmită în concordanţă cu cerinţele legale existente la momentul respectiv”, a declarat premierul României pentru PressOne.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

leuldinpanjshir99
18.01.2022, 09:23:05

Ghinion pentru Ma-Ciuca faptul ca a sustinut teza la Universitatea Carol I. Daca ar fi sustinut-o la Academia shpionilor nu ar fi avut nicio problema. Tocmai ce galiganul talamb de la Cotroceni si infiltratul de la Educatie, Campeanu au secretizat indentitatea celor ce sustin teze pe acolo.

-1 (15 voturi)
Schnauzer Berger
18.01.2022, 09:42:49

HAOLEO PRALEO CA LA USA CORTULUI? Dar ce sa-i faci trebuie sa avem si noi indienii nostri!

borris borris
18.01.2022, 09:31:37

O stire bomba ar fi gasirea unei teze de doctorat elaborata pe bune, nu ce scrieti voi.Toti politicienii si-au plagiat doctoratele.

+4 (4 voturi)
Fahrenheit 451
18.01.2022, 09:32:30

... S-a umplut lumea de cretini cu Doctorate!... Ca și un ex., de Revelion am fost împreună cu mai mulți Masteranzi și Doctoranzi! Discuțiile m-au șocat de-a dreptul, au fost de un f. jos nivel intelectual, jegoase de-a dreptul, de o prostie pură, pur și simplu nu am avut cu cine discuta, purta un dialog de un nivel intelectual superior! A devenit un obicei ca lucrările de Doctorat să fie plagiate, mare parte din aceste lucrări fiind copiate din alte lucrări științifice!... F. bine, luați-i Doctoratul lui Ciucă la puricat și dacă se dovedește că e plagiat să zboare afară din politică în secunda doi!

+8 (8 voturi)
Cristian saileanu
18.01.2022, 09:49:02

eeee....mare lucru!

-16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările