Politică

articolul anterior articolul urmator

Prezidenţiale în plină criză guvernamentală: un scenariu care se repetă?

6
28 Aug 2019 00:39:33
Cristian Preda

La fel ca şi-n 2009, coaliţia de la guvernare se rupe cu câteva săptămâni înainte de scrutinul prezidenţial. Atunci, PSD părăsea guvernul pe care-l formase cu PDL, acum – PSD e abandonat de partenerul său, ALDE.

În urmă cu zece ani, după ruperea coaliţiei, premierul a fost dat şi el jos. Era prima moţiune de cenzură care trecea în istoria noastră post-1989. PSD se alia atunci cu PNL şi îl propunea ca şef al unui nou guvern pe Klaus Iohannis. Preşedintele Băsescu refuza numirea acestuia şi-l propunea, în schimb, pe Lucian Croitoru, iar după respingerea acestuia – pe Liviu Negoiţă. Parlamentarii au refuzat pur şi simplu să ia în seamă solicitarea. Aşa că scrutinul pentru Cotroceni s-a desfăşurat cu un guvern interimar, fiindcă toată lumea a aşteptat rezultatul prezidenţialelor.

În acest moment, nu ştim dacă şi Dăncilă va fi scoasă din Palatul Victoria. PNL a anunţat o moţiune de cenzură. După mine, e o idee bună. Va exista oare o majoritate care să se pună de acord asupra demiterii guvernului? Totul depinde de felul cum va fi judecat impactul unei asemenea decizii asupra campaniei prezidenţiale a PSD. Se vor găsi, sunt convins, voci care să spună că victimizarea candidatei pesediste ar putea-o ajuta să intre în turul al doilea. Eu cred contrariul: dacă Dăncilă pică, vom avea sigur o finală fără PSD.

Puteţi citi restul articolului accesând ziare.com

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ion Tamis
28.08.2019, 07:40:00

"La fel ca si-n .." - suparatoare si cam pleonastica introducere ...in rest, vom trai si vom vedea!

Vanatorul/d.c.
28.08.2019, 09:59:32

”La fel ca şi-n 2009, coaliţia de la guvernare se rupe cu câteva săptămâni înainte de scrutinul prezidenţial. Atunci, PSD părăsea guvernul pe care-l formase cu PDL, acum – PSD e abandonat de partenerul său, ALDE. În urmă cu zece ani, după ruperea coaliţiei, premierul a fost dat şi el jos. Era prima moţiune de cenzură care trecea în istoria noastră post-1989. PSD se alia atunci cu PNL şi îl propunea ca şef al unui nou guvern pe Klaus Iohannis. Preşedintele Băsescu refuza numirea acestuia şi-l propunea, în schimb, pe Lucian Croitoru, iar după respingerea acestuia – pe Liviu Negoiţă. Parlamentarii au refuzat pur şi simplu să ia în seamă solicitarea. Aşa că scrutinul pentru Cotroceni s-a desfăşurat cu un guvern interimar, fiindcă toată lumea a aşteptat rezultatul prezidenţialelor.” (Cristian Preda) Poate propandistii, gunoaiele (trolii) si babuinizatii celor doua mafii au uitat istoria Patriei, si cine sunt cu adevarat mafiotii PSD, mafioti PNL si ”Alba ca Zapada” cu 17 dosare penale, impostorul Klovnis Iohannis..! Insa romanii drepti, cinstiti si demni, romanii care nu au pupat si si nici nu vor pupa vreodata in dos mafiotii din politica n-au uitat si nu vor uita nicio clipa ca cei care au batjocorit Romania timp de 30 de ani, sunt politrucii , infractorii, smenarii si cocalarii duetului hegemonic mafiot PSD+PNL..! Marea majoritate a celor care am intors scorul in turul al doilea al prezidentialelor din iarna lui 2014 in favoarea lui Iohannis (iar eu am anuntat chiar atunci ca o fac impotriva vointei si constiintei mele, pentru ca stiam ce hram poarta escrocul imobiliar cu cap de neamț inca din 2009), am afirmat ca am fi votat si un babuin (oricum diferenta nu-i prea mare), numai sa nu castige Ponta. Ok..! Asta a fost atunci..! Dar acum , cand ati vazut cate parale face dogul german castrat si docil pe care mafiotii PSD, PNL si Dan Voiculescu il plimbau in 2009 ca pe un pudel docil pe la adunarile lor, ce va mai impiedica sa votati ca presedinte de tara un om din afara sistemului politico-mafiot, un om tanar, cinstit, provenit din mediul privat al economei (si nu bugetar mafiot precum candidatii mafiilor pesediste si liberal-iohanniste), fara complictitati cu cele doua mafii nationale..? Lichelismul..? Mentalitatea fanariota..? Atunci sa nu mai varsati lacrimi de crocodil degeaba, sa nu va mai smulgeti parul din cap, si sa nu va mai rupeti hainele de pe voi deplangând soarta ”patriei iubite si a poporului nostru drag”, ca niste bocitoare..angajate cu ora..! Nu americanii, nu rusii, nu alienii au facut din Romania ”ultima gaina” a UE, pentru ca nu ei i-au plantat in cele mai inalte functii in stat, in parlament, in guvern , in fruntea unor institutii, societati comerciale de stat, regii autonome, etc. pe oamenii celor doua mafii nationale (pesedista si iohannist-liberală), ci voi, cu votul vostru..!

Mandy
28.08.2019, 10:59:59

Dat fiind non-combatul unora ca domnul profesor, ce zici prietene de sansele lui Baconski? Cine crezi ca are mai multe sanse, el sau Barna? Conteaza cum isi joaca fiecare cartile. Vezi si pe mail.

Vanatorul/d.c.
28.08.2019, 11:17:51

E prea devreme sa ne pronuntam, toti au ”strategia” lor..! O vom putea face insa cand lucrurile se vor ..”precipita”, adica atunci cand, pe ultima suta de metri fiind toti, vor trebui sa renunte la..”retineri tactice”, pentru a castiga voturi..! Pentru ca stiu si ei ca nehotărâții si fricosii nu au niciodata ”priza” la alegatori..!

Cristian Preda
28.08.2019, 13:49:17

Mandy. Dl. Baconschi nu candidează.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările