Politică

articolul anterior articolul urmator

Prima înfrângere a lui Dragnea în PSD. Cum a eşuat „operaţiunea Timişoara“

34
26 Jul 2017 20:44:25
Autor: Sebastian Zachmann
Liviu Dragnea a început să piardă teren în PSD
Liviu Dragnea a început să piardă teren în PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a trimis la Timişoara pe Marian Neacşu pentru a-l înlătura din fruntea filialei pe omul lui Sorin Grindeanu. Însă Neacşu s-a întors în Capitală cu coada între picioare. La Bucureşti, Eugen Teodorovici, fostul consilier al premierului Tudose, a lansat şi el un atac la Dragnea.

De pe litoralul grecesc, acolo unde se află în concediu,  Liviu Dragnea a vrut să-l lase pe Sorin Grindeanu fără putere în filiala Timiş, aşa că l-a delegat pe secretarul general al PSD, Marian Neacşu, unul dintre oamenii săi de încredere, să-l instaleze în Banat pe Petre Andea, în prezent secretar de stat în Ministerul Educaţiei, fost activist comunist înainte de Revoluţie. Numai că  planul a eşuat. Potrivit unor surse politice, Marian Neacşu a fost luat la rost de primarii PSD din Timiş, fideli lui Sorin Grindeanu, aşa că la conducerea filialei Timiş a fost lăsat Călin Dobra, unul dintre apropiaţii fostului premier. Oficial, Marian Neacşu a pus eşecul misiunii trasate de Dragnea pe seama faptului  că Sorin Grindeanu va contesta decizia de excludere din partid, astfel încât, până la soluţionarea statutară a conflictului, a fost preferat Dobra, nu Andea.  „Nimeni nu minimalizează meritele pe care ar putea să le aibă domnul Andea. Am realizat cu domnia sa că cel mai mare inconvenient este că, având funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, domnia sa ar fi un preşedinte de duminică, ori noi nu ne dorim aşa ceva la Timişoara”, a spus  Neacşu.

Teodorovici crede că Dragnea l-a lucrat

Sorin Grindeanu nu este singura voce critică din PSD. Senatorul Eugen Teodorovici, fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose, a pus tunurile pe Dragnea. Întrebat, la Adevărul Live, cine trebuie să-şi asume faptul că măsurile fiscale promise de PSD în programul de guvernare au picat rând pe rând, Teodorovici a răspuns:  „Odată asumată o măsură, atunci răspunderea e purtată de preşedintele partidului. Eu aşa am înţeles. Liviu Dragnea şi-a arogat câştigul la locale şi la parlamentare, să-şi asume şi eşecul“.

Eugen Teodorovici a aflat din presă că a fost dat afară de la Guvern şi că premierul Tudose nu l-a sunat nici până azi să-i explice de ce nu l-a mai vrut consilier onorific. „Probabil nu mai are minute la telefon. Eu, unul, dacă aş fi fost premier, nu aş fi semnat o astfel de decizie. Aş fi cerut o discuţie faţă în faţă“, a spus senatorul PSD. Întrebat dacă Liviu Dragnea a fost cel care i-a cerut lui Tudose să-l dea afară, Teodorovici a spus: „Sunt convins“.

Fostul ministru de Finanţe i-a cerut lui Dragnea să revină asupra deciziei de a-i exclude pe Victor Ponta şi pe Sorin Grindeanu din PSD. „Eu sper ca Ponta şi ceilalţi să rămână aproape de partid. Aştept ca oamenii din conducerea partidului să dea un semnal. Cei din conducere să dea dovadă că sunt lideri autentici. Capacitatea unui lider e dată de a aduce  oameni, nu de cea de a-i da afară. Rolul unui lider e să discute cu fiecare, să ajungă la o înţelegere comună“, a conchis Teodorovici.


Dragnea şi-a arogat câştigul la locale şi la parlamentare, să-şi asume şi eşecul!

Eugen Teodorovici, senator PSD

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Gabriel Gabriel
26.07.2017, 20:54:23

La puscarie, dracea la puscarieee.

+4 (6 voturi)
Negros 13
26.07.2017, 21:44:39

Toate organele, toată „justiția”, toată securitatea, bașca toată presa de partid în frunte cu Adevărul-Scânteia, sunt în toiul campaniei „Dați în Dragnea!” Dar ce au cu dânsul?! Cum ce?! E șeful PSD, adică al partidului ce-a câștigat alegerile, adică le-a suflat ciolanul din gura licuricilor și-a slugilor acestora. Ceea ce înseamnă că și următorul șef al PSD va avea aceeași soartă (cum a avut-o și predecesorul Ponta). Asta bineînțeles în caz că PSD nu va purcede la aceleași măsuri de curățare și eliminare a tuturor agenților securiști soroșiști ca și PiS în Polonia. Punct. PS Acest comment a fost și va fi șters din rațiuni securiste-soroșiște.

-21 (27 voturi)
Utilizator Adevărul
26.07.2017, 21:24:17

Comentariu considerat abuziv.

Costique
26.07.2017, 21:36:26

Batman, Batman...! Ce caracterizeaza Romania? "Prosti dar multi", scrisa de Negruzzi acum 160 de ani...

+1 (9 voturi)
cocor
26.07.2017, 21:36:27

@Negros 13 , toata lume vrea sa-l vada acolo unde este locul unui condamnat...nimic mai mult. Nu mai vorbiti voi de Soros, asta este praf in ochi, mosulica miliardaru' nu da la cei ca Dragnea nici sa-i miroase ciorapii. Prea importanti va credeti

+12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările