Politică

articolul anterior articolul urmator

Prima reacţie a lui Ciolacu după nominalizarea lui Cîţu: Jocul abia a început. Vom vota împotrivă

8
26 Feb 2020 20:47:40
Autor: Iulian Bîrzoi
Întrebat de ce PSD nu a venit cu aceeaşi propunere la Cotroceni, Ciolacu a dat de înţeles că va putea veni cu un nou candidat după ce o să pice guvernul Cîţu FOTO Eduard Enea
Întrebat de ce PSD nu a venit cu aceeaşi propunere la Cotroceni, Ciolacu a dat de înţeles că va putea veni cu un nou candidat după ce o să pice guvernul Cîţu FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, după nominalizarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier că „mi se pare un lucru care depăşeşte imaginaţia”. Acesta s-a ferit să spună dacă partidul său va asigura cvorum pentru votul de învestire şi a subliniat că „jocul abia a început”. Întrebat la Antena 3 de ce nu a venit cu o propunere, Ciolacu a explicat că „am dorit să fie evident cine îşi doreşte această criză”.

UPDATE Întrebat într-o intevenţie telefonică la Digi24 dacă PSD va fi prezent la votul de învestitură, Ciolacu a dat de înţeles că partidul său va face cvorum, însă va vota împotriva lui Cîţu.
 
„Vom vota împotrivă. Normal este ca parlamentarii să-şi exercite votul. Noi am lipsit de la un vot (n.red.: Orban 2) în urma unei sesizări la CCR.”, a subliniat Ciolacu.
 
„Să-mi revin. Mi se pare un lucru care depăşeşte imaginaţia desemnarea domnului Cîţu. Mă aşteptam ca domnul Cîţu să spună ce a făcut cu miliardele de euro împrumutate nu să fie desemnar premier. E fără cuvinte desemnarea. Vom discuta şi cu ceilalţi parteneri politici”, a explicat Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Acesta a adăugat apoi că „sub nicio formă” PSD nu îl va vota pe Florin Cîţu, însă acesta s-a ferit să spună dacă formaţiunea sa va asigura sau nu cvorum la votul de învestitură.
 
Întrebat de ce nu a venit cu o propunere la Cotroceni, Ciolacu a afirmat că „am dorit să fie evident cine îşi doreşte această criză politică. Data trecută eu şi domnul Ponta am avut o propunere, nu un pesedist, nu un membru Pro România, ci un specialist serios. (...) Am vrut să fie evident pentru toată lumea cine îşi doreşte această criză politică”, a mai declarat Ciolacu.
 
După ce moderatorii au insistat întrebând de ce social-democraţii nu au venit cu acelaşi candidat, Remus Pricopie, liderul PSD a dat de înţeles că va putea veni cu un nou candidat după ce o să pice guvernul Cîţu.
 
„Dacă acest guvern va cădea vor urma din nou consultări şi o propunere din partea partidelor politice. Jocul e abia la început. Am dori să se închidă”, a mai afirmat Ciolacu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Tomescu Tom
26.02.2020, 21:01:46

Dehh .. pentru PSD-iști .... totul este o joacă politică ..

+2 (4 voturi)
Un cititor
26.02.2020, 21:07:14

"Prima reacţie a lui Ciolacu după nominalizarea lui Cîţu: Jocul abia a început. Vom vota împotrivă." Groh, groh !!!

+1 (3 voturi)
Un cititor
26.02.2020, 21:22:41

Nu-i place( prostimei) PSD-iste, nu-i place de Citu !!! O fi fost mai buna proasta lor !! Proasta lor, numita asa de ei !!!

+1 (3 voturi)
costica cova
26.02.2020, 21:32:58

...mi se pare un lucru care depășește imaginația.....Păi ia să vedem.dacă-i așa....domnul Cîțu este un finanțist veritabil , vorbeștye 3 limbi străine și mai presus de orice este un tip onest....Cînd ai votat o semianalfabetă în fruntea Guverrnului României , pe tovarășa Viorica , să vi acum să dai ochii peste cap este mult prea mult...Cănd în 7 ani (din 2012 de cănd PSD-ul este la putere ) a reușit să facă 7 km din centura Bucureștilor (deci 1 km pe an ) și să-i vezi acum pe televizoare pe pesedei cît sînt de deștepți și cum se sacrifică ei pentru țară......îți vine să vomiți.....

+3 (5 voturi)
Mihai Neagu
26.02.2020, 23:51:33

Acum stiu si eu: PSD-ul e de vina, nu PNL-ul, care a declarat de la bin inceput, ca va vota contra propriului guvern.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)