Prima reacţie a lui Ciolacu după nominalizarea lui Cîţu: Jocul abia a început. Vom vota împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întrebat de ce PSD nu a venit cu aceeaşi propunere la Cotroceni, Ciolacu a dat de înţeles că va putea veni cu un nou candidat după ce o să pice guvernul Cîţu FOTO Eduard Enea
Întrebat de ce PSD nu a venit cu aceeaşi propunere la Cotroceni, Ciolacu a dat de înţeles că va putea veni cu un nou candidat după ce o să pice guvernul Cîţu FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, după nominalizarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier că „mi se pare un lucru care depăşeşte imaginaţia”. Acesta s-a ferit să spună dacă partidul său va asigura cvorum pentru votul de învestire şi a subliniat că „jocul abia a început”. Întrebat la Antena 3 de ce nu a venit cu o propunere, Ciolacu a explicat că „am dorit să fie evident cine îşi doreşte această criză”.

UPDATE Întrebat într-o intevenţie telefonică la Digi24 dacă PSD va fi prezent la votul de învestitură, Ciolacu a dat de înţeles că partidul său va face cvorum, însă va vota împotriva lui Cîţu.

„Vom vota împotrivă. Normal este ca parlamentarii să-şi exercite votul. Noi am lipsit de la un vot (n.red.: Orban 2) în urma unei sesizări la CCR.”, a subliniat Ciolacu.

„Să-mi revin. Mi se pare un lucru care depăşeşte imaginaţia desemnarea domnului Cîţu. Mă aşteptam ca domnul Cîţu să spună ce a făcut cu miliardele de euro împrumutate nu să fie desemnar premier. E fără cuvinte desemnarea. Vom discuta şi cu ceilalţi parteneri politici”, a explicat Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a adăugat apoi că „sub nicio formă” PSD nu îl va vota pe Florin Cîţu, însă acesta s-a ferit să spună dacă formaţiunea sa va asigura sau nu cvorum la votul de învestitură.

Întrebat de ce nu a venit cu o propunere la Cotroceni, Ciolacu a afirmat că „am dorit să fie evident cine îşi doreşte această criză politică. Data trecută eu şi domnul Ponta am avut o propunere, nu un pesedist, nu un membru Pro România, ci un specialist serios. (...) Am vrut să fie evident pentru toată lumea cine îşi doreşte această criză politică”, a mai declarat Ciolacu.

După ce moderatorii au insistat întrebând de ce social-democraţii nu au venit cu acelaşi candidat, Remus Pricopie, liderul PSD a dat de înţeles că va putea veni cu un nou candidat după ce o să pice guvernul Cîţu.

„Dacă acest guvern va cădea vor urma din nou consultări şi o propunere din partea partidelor politice. Jocul e abia la început. Am dori să se închidă”, a mai afirmat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite