Prima reacţie a lui Dăncilă după întâlnirea cu liderii USR, pe tema modificării Codului Penal şi Codului de Procedură Penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a avut prima reacţie după întâlnirea cu delegaţia USR, discuţiile între cele două părţi fiind despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi modificarea legislaţiei penale, precizându-se că propunerile vor fi „constructive“ şi în acord cu deciziile CCR.

„Apreciez deschiderea dumneavoastră la dialog şi faptul că avem o discuţie constructivă în contextul în care România va prelua şi exercita Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019. Sunt om al dialogului şi am convingerea că doar împreună, prin cooperare şi unitate, prin dialog cu reprezentanţii Opoziţiei şi ai întregii societăţi, putem avea o preşedinţie de succes”, a subliniat prim-ministrul, potrivit unui comunicat de presă. 

Pe lângă buna pregătire pentru gestionarea tematicilor europene, cele două părţi au discutat, la solicitarea USR, tema modificării legislaţiei  penale şi de procedură penală.

„În acest context, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a subliniat faptul că este în lucru la Ministerul Justiţiei un proiect de act normativ care are în vedere punerea în acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi transpunerea unor directive europene pentru care România riscă procedura de infringement. Primul-ministru a adăugat că va ţine cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislaţia naţională să fie în acord cu reglementările europene şi cu Constituţia României“, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite