Reacţie bizară a PSD după anunţul lui Iohannis: „PSD nu se va opune în niciun fel organizării referendumului, dar nu va accepta reducerea salariului minim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a anunţat că nu se opune temelor lansate de Klaus Iohannis pe Justiţie şi nu se opune organizării referendumului. Social-democraţii au ţinut să precizeze că nu vor accepta reducerea salariului minim, deşi nimeni nu a propus această măsură.

„Aşa cum a anunţat anterior, PSD nu se va pronunţa oficial asupra întrebărilor pentru referendum propuse de Iohannis, decât după ce acestea vor fi formulate.PSD nu se va opune în niciun fel organizării referendumului propus de Iohannis, dar nu va accepta niciodată reducerea sau desfiinţarea salariului minim pe economie sau oprirea creşterilor de venituri din programul de guvernare, aşa cum vor partidele din opoziţie“, se arată într-un comunicat al PSD. 

Pe de altă parte, social-democraţii au subliniat faptul că nu vor accepta mesajele venite de la partenerii occidentali pe teme de Jusiţie. „PSD nu are nimic împotriva temelor lansate de Iohannis pe tema justiţiei, dar nu va accepta niciodată ca România să fie atacată din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar. Europarlamentarii PSD nu îşi vor critica niciodată ţara în afară şi nu vor vota niciodată împotriva României în Parlamentul European, aşa cum au făcut cei ai PNL sau USR“, se arată în acelaşi document.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat temele pentru referendumul din data de 26 mai. Prima temă: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. A doua temă: posibilitatea ca CSM sau Curtea Supremă să conteste ordonanţele de urgenţă la CCR. În prezent, această prerogativă o are doar Avocatului Poporului. Parlamentul trebuie să avizeze temele anunţate de Iohannis, însă avizul e doar consultativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite