Politică

articolul anterior articolul urmator

Prima reacţie din USR după ce grobianul de la Dolj a fost pus viceprimar la Craiova: Este inexplicabil. Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi

20
24 Oct 2020 21:59:07
Autor: Iulian Bîrzoi
Adrian Prisnel FOTO Florin Suler
Adrian Prisnel FOTO Florin Suler

Preşedintele USR Dolj Adrian Prisnel critică decizia Biroului Naţional din USR care, la o câteva zile după ce a decis că Cezar Drăgoescu, candidatul grobian şi rasist de la Dolj. să fie invalidat pentur listele de la parlamentare, a hotărât acum să-l pună viceprimar la Craiova. „Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi şi riscăm să pierdem încrederea electoratului USR”, declară Prisnel.

„Biroul Naţional al USR decredibilizează USR Dolj prin susţinerea unui rasist, xenofob şi homofob pentru funcţia de viceprimar al Craiovei.
 
La cererea preşedintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în şedinţa de astăzi, Biroul Naţional al USR a decis, cu încălcarea statutului şi a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcţia de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie”, a declarat Adrian Prisnel pe Facebook.
 
Vezi şi: Surse. Grobianul USR din Dolj a ajuns  viceprimar la Craiova
 
Acesta a adăugat apoi că este inexplicabil faptul că Biroul Naţional al USR a decis să-l susţină pentru funcţia de vicepriamar pe Drăgoescu după ce în urmă cu câteva zile îl invalida la Camera Deputaţilor din motive de integritate.
 
„Este inexplicabilă susţinerea Biroului Naţional pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de acelaşi Birou Naţional atât din motive de integritate, cât şi de oportunitate politică. Problemele de comportament şi de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar şi cauza a numeroase reacţii negative ale simpatizanţilor noştri.
 
Contrar celor susţinute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmaţiile rasiste şi homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ştampilă pe USR, oricare ar fi funcţia pentru care domnul Drăgoescu este susţinut. Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi şi riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în judeţul nostru şi nu numai”, precizează Prisnel.
 
Vezi şi: Personaj rasist şi grobian, în fruntea listei USR PLUS la Dolj: „Cioloş e securistoid. Ghinea aduce cu Ciorbea“
 
Liderul USR Dolj a mai subliniat că partidul îşi va pierde credibilitatea în faţa alegătorilor şi arată că se delimintează de decizia Biroului Naţional al USR.
 
„USR nu va fi credibil în faţa cetăţenilor să susţină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova. 
Noi, în Craiova, nu suntem cetăţeni de rangul doi. 
 
Mă delimitez de decizia Biroului Naţional al USR şi sper ca Biroul Naţional PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcţie publică şi cu girul lor”, a conchis Prisnel.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Shlomoberg Poliakov
24.10.2020, 22:05:16

>rasist, xenofob şi homofob https://www.youtube.com/watch?v=FvqydJ-UKmA

-4 (6 voturi)
Camelian Propinatiu
24.10.2020, 22:22:06

Problema e mai veche. La Craiova, alegeri primar: Olguţa Vasilescu PSD 34%, Giugea PNL 25%, Solomon PER 20%, iar Săuleanu de la PLUS, abia al patrulea, cu 13%! Dacă se realiza cooperarea cu PNL, ar fi fost aici o victorie mare contra PSD! La acest eşec, când vii al patrulea, nu mai e vina liberalilor.

+3 (7 voturi)
Bibi Loi
24.10.2020, 23:30:41

Rasist? Foarte bine Xenofob? Foarte bine. Homofob? Foarte bine. Tinand cont de ce a ajuns Doljul.

0 (4 voturi)
Fake News
25.10.2020, 00:14:09

Billi Boy ce a ajuns Doljul, dar mai ales ce a fost Doljul ? Nu am nici o reprezentare dincolo de notiunea "dolj" si cumva banuiala, ca este undeva intre Carpati si Dunare, pe langa Olt, sau Jiu. Nu am fost niciodata pe acolo si nici nu am intentia sa merg cumva, dar ca informatie generala ti-as fi recunoscator.

+1 (5 voturi)
Marius Dumitru
24.10.2020, 23:46:12

Limbaj de politruci și activiști - doar stigmate, nici o analiză concretă a ce a zis omul. Dar să ne obișnuim cu vocabularul activistului de partid. Dacă te fac rasist inseamnă că nu ești de acord să finanțezi pe criterii etnice oameni care nu vor să muncească. Sau dacă îți zic useriștii rasist sigur nu ești de acord cu politica de migrație de masă islamică in Europa. Nu ești om bun la suflet dacă nu vrei explozii și decapitări in Europa. Dacă useriștii îți zic homofob sigur ai îndrăznit să zici că familia cu mama tata și copilul a creat civilizația și că invenții in care 2 persoane de același sex vor să dea bine cu un copil adoptat sunt invenții in care copilul devine un accesoriu pentru alți oameni. Mai nou vor surogație să aibă lesbienele copii insă prin lege introduc anonimizarea tatălui astfel că produci copiii la cerere și ii condamni să nu iși cunoască tatăl niciodată, doar pentru ca 2 lesbiene să facă poză cu un copil ca și cum ar fi „părinți”, după ce au photoșopat tatăl ca să aplaude prostimea progresistă. asta cred eu de turma politic corectă cu limbaj de activist din Craiova.

-2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările