Primăria Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Iliescu  (USL)
Lucian Iliescu (USL)

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţie.

Lucian Iliescu  (USL)

Inginer, 65 de ani. Este primar al municipiului din anul 1996 şi candidează pentru al cincilea mandat.  Este preşedintele organizaţiei PNL Giurgiu şi vicepreşedinte la nivel naţional. Timp de 12 ani (1977-1989) a fost director general al ICMUG Giurgiu. După Revoluţie a intrat în afaceri, pentru ca în 1996 să candideze din partea PSM la funcţia de primar al municipiului, fiind ales. I-au urmat alte trei mandate (2000, 2004 şi 2008), toate trei obţinute ca membru al PNL.

Nicolae Barbu (independent)

Economist, 46 de ani.  Consilier local în perioada 2008-2012, ales de pe listele PSD Giurgiu. A demisionat din PSD după formarea USL şi a hotărât să candideze la funcţia de primar ca independent. Giurgiuvean din 1990, s-a impus de-a lungul timpului ca un abil om de afaceri, experimentând mai multe domenii, de la comerţ la transporturi. Sunt de notorietate disputele verbale din consiliul local avute cu primarul Lucian Iliescu.

Ceilalţi candidați

- Felicia Petronela Căpăţână (PRM), economist, 40 de ani
- Robert Ioan Cristoi (Mişcarea pentru Noul Giurgiu - PDL+PER), economist, 43 de ani
- Florian Nicolae (independent), inginer, 52 de ani

57.000 de locuitori este populaţia municipiului Giurgiu

106,5 milioane de lei este bugetul Primăriei Giurgiu

CJ Giurgiu

Dumitru Beianu (independent)

Inginer, 47 de ani. Este preşedinte al Consiliului Judeţean în anul 2008 din partea PNL. Sub mandatul său, judeţul Giurgiu s-a clasat pe locul cinci pe ţară la absorbţia fondurilor europene (peste 100 de milioane de euro). Candidează ca independent.  


Vasile Mustăţea (USL)

Economist, 59 de ani. Senator PNL din anul 2008. Este susţinut puternic de primarul Lucian Iliescu. Are o vastă experienţă în administraţie: între 1997 şi 2001 a fost secretar general al Prefecturii Giurgiu, deţinând mai multe funcţii şi în Primăria Giurgiu.

Alţi candidați

- Constantin Buduru (Mişcarea pentru Noul Giurgiu - PDL+PER), inginer, 54 de ani
- Liliana Ciobanu (PP-DD), psiholog, 43 de ani
- Cristian Eduard Dicu (PRM), jurist, 32 de ani
- Ştefana Dumitriu (PAS), profesor, 40 de ani
- Marian Stănescu  (Partidul Verde), contabil, 62 de ani
- Nicu Ştefan (UNPR), cadru militar, 56 de ani

Nicolae Barbu  (independent)

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Giurgiu despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite